Archive | Aktivitete

Medreseja shënon me aktivitete të larmishme 66-të vjetorin e saj

WhatsApp Image 2017-11-01 at 07.56.16 (1)

 

 

 

Data 1 Nëntori për Medresenë e Mesme Alauddin është një datë e veçantë, ngase me të ndërlidhet datëlindja e themelimit dhe pikënisja e funksionimit të shkollës sonë. Andaj, sot në ambientet e shkollës sonë këtu në Prishtinë është shënuar dhe kremtuar “Dita e Shkollës” me aktivitete të larmishme duke filluar nga ora 9:00 e mëngjesit.

Të pranishëm pos nxënësve të shkollës ishin stafi i Medresesë këtu në Prishtinë, dhe ata nga paralelet e ndara në Prizren dhe Gjilan, të cilët kishin ardhur me një numër të nxënësve të tyre për të marrë pjesë në manifestimin e sotshëm.

Fillimisht të tubuar në amfiteatrin e shkollës, u bë hapja e këtyre aktiviteteve me manifestimin kryesor. Manifestimi u hap me lexim të një pjese nga Kur’ani Fisnik, e më pastaj u bë intonimi i himnit shtetëror dhe atij kombëtar.

Më pas fjalën e mori drejtori i shkollës Mr. Jakup Çunaku, i cili pasi përshëndeti të pranishmit dhe i falënderoi nxënësit për aktivitetin e tyre me rastin e “Ditës së Shkollës”, shpalosi disa nga vlerat e larta dhe dhe ngjarjet më me peshë nepër të cilat kaloi shkolla jonë, duke iu uruar nxënësve dhe stafit suksese të mëtutjeme në rrugën e arsimimit dhe edukimit të mirëfilltë fetar e kombëtar në këtë shkollë.

Manifestimi vazhdoi me ilahi nga kori i nxënësve dhe i nxënëseve të shkollës sonë, si dhe me recitale të shkëllqyeshme dhe poema të përgatitura enkas për këtë ditë.

Në fund u ndanë mirënjohjet nga drejtori i shkollës edhe për tri esetë më të mira të shkruara nga nxënësit e shkollës mu për ditën e shkollës, aktivitet ky i organizuar dhe mbikëqyrur nga profesorët e Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe prof. Shaha Memishi dhe prof. Besnik Jaha.

Pas përmbylljes së pjesës ceremoniale, aktiviteti “Ditës së Shkollës” vazhdoi me pjesën sportive ku pos nxënësve të Medresesë këtu në Prishtinë, morën pjesë nxënësit nga Prizreni e Gjilani.

E lusim Zotin e Madhërishëm që sukseset dhe begatitë e Tij, mbi këtë vatër të dijes të mos mungojnë asnjëherë.

 

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

 

Posted in AktiviteteComments Off

NJOFTIM: Riprovimet

Njoftohen nxënësit e medresesë Alauddin të Prishtinës të cilët do të riprovohen, se për të gjitha lëndët do të organizohen në të martën (data 22.08.2017) nga ora 09:30.

Nxënësit duhet të jenë në shkollë në këto termine përndryshe shkolla nuk merr përgjegjësi për mungesën e tyre.

Urojmë suksese pët të gjithë nxënsësit.

Ve selamu alejkum

Posted in AktiviteteComments Off

Regjistrimi filloi, Medreseja iu mirëpret!

Medreseja e Mesme Alauddin në Prishtinë shpallë kunkurs regjistrimi për klasën e 10-të,  për vitin shkollor 2017/2018.

Medreseja Alauddin  është Gjimnaz Shoqëror tre vjeçar.

Për të konkuruar kërkohen këto dokumente:

  1. Certifikata e shkollës së mesme të ulët ( klasët 6-9)
  2. Certifikata e lindjes
  3. Dëshmia e prindit për përgjegjësi morale e materiale
  4. Rekomandimi nga Këshilli i Bashkësisë Islame

– Dorëzimi i dokumentacioneve të kandidatëve bëhet në zyrat e Këshillit të Bashkësisë Islame në të cilin nxënësi graviton. Afati i fundit i aplikimi është data 23. 06.2017

Nxënësit pas aplikimit do të zhvillojnë intervistën në Medresenë Alauddin, në këtë orar:

Medreseja Amë në Prishtinë: 28.06.2017, ora 09:00

Medreseja, dega në Prizren: 29.06.2017, ora 10:00

Medreseja, dega në Gjilan: 28.06.2017, ora 15:00

Për informata shtesë klikoni në foton poshtë:

 

Pllakati i regjistrimit 2017_C_X7_horizontal

Posted in AktiviteteComments Off

Reagim ndaj shkrimit në disa portale  “Muja merr përkrahje nga profesorët e Medresesë”, të datës 7 qershor

Medreseja e mesme “Alauddin” në Prishtinë dëshiron që të informojë opinionin publik se reagon ndaj shkrimit në portalet me titull “Muja merr përkrahje nga profesorët e Medresesë”, të datës 7 qershor.

Medreseja “Alauddin” deklaron se z. Shaip Muja me kërkesë të tij ka qëndruar si mysafir në një vizitë private në shkollën tonë, më datë 6 qershor 2017. Vizita e z. Muja në asnjë mënyrë nuk klasifikohet si vizitë zyrtare në shkollën tonë. e aq me pak te kete pasur ndonje takim me stafin edukativ e arsimor dhe me nxenesit tane.

Në shkrimin e lartcekur, mes tjerash potencohet se z. Muja deklaron se ‘Përkrahja ndaj kandidaturës time për Kuvend, nga profesorët e Medresës dhe medresantët, shton obligimin tim ndaj ruajtjes së traditës por edhe të drejtës për të besuar!

Ndaj, Medreseja “Alauddin”, si institucioni Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës dhe shkollë e mesme në kuadër të Ministrisë së Arsimit, e Shkencës dhe e Teknologjisë të Republikës së Kosovës, unanimisht dhe fuqimisht deklaron se është institucion edukativo-arsimor, është apolitik, dhe si rrjedhojë nuk përkrah asnjë parti politike ose individ kandidat për zgjedhje dhe ne kete rast edhe kandidimin e z. Mujes.

Ne si institucion shprehim konsideratën tonë të thellë për të gjitha institucionet dhe qytetarët e Republikës së Kosovës, duke i shërbyer edukimit dhe arsimimit të gjeneratave të reja të vendit tonë, si qëllim i ynë i vetëm prej themelimit.

Sinqerisht,

Medreseja Alauddin ne Prishtinë

Posted in AktiviteteComments Off

Medresistet korrin edhe nje sukses ne garat e Kuranit ne Tirane

Me daten: 23.04.2017, në Tiranë, Shoqata Kulturore  “Gruaja” organizoi garat kombëtar të Kur’anit Fisnik “ Pranvera e zemrave” 2017. Këtij evinimenti iu bashkangjitën garuese nga vende të ndryshme të trojeve shqiptare.

Departamenti i Gruas në kuader të Kryesisë së Bashjkësisë Islame të Republikës së Kosovës morri iniciativën që edhe nxënëset  tona të jenë pjesë e kësaj gare.

Gara është mbajtur në hotel “Monarc” në Tiranë.Në këto  gara morren pjesë një numër i madh i garueseve, ku komisioni pati një punë  të vështirë pasi që garueset kishin një pregaditje të një niveli të duhur.

Gara u zhvillua në tri nivele:

a)Kurani përmendësh, xhuzi,30,

b) Kurani përmendësh, xhuzi 29 dhe 30,

c)Kurani përmendësh, xhuzi, 28,29 dhe 30.

Me  datën 29.04.2017, në Hotel “Tirana International” Tiranë, u organizua ceremonia e dhënjes së cmimeve të këtyre garave ku nxënëset e Medresesë treguan këto rezultate:

  1. Kurani përmendësh, xhuzi i 30,vendin e dytë morri nxënësja Liridona Islami 12/3, ndërsa vendin e tretë morri Sumeja Bashota 11/5.
  2. Kurani përmendësh, xhuzi 28,29, 30,morri Vildane Zeqiri, ndërsa me mirënjohje u shpërblyen në kategorinë :Kurani përmendësh, xhuzi 29,30, nxënëset :Dorentinë Cetaj dhe Fatmire Maka 12/4.

Nuk ishte hera e parë që nxënëset tona marrin pjesë në këso gara dhe pas parqitjeve të tyre shpërblehen me qmime të ndryshme, kjo është përcjellë nëpër vite. Shpresojmë në bashkëpunime të tilla edhe herave tjera.

Gara te vjazave gara Gara 2 gara1

Posted in AktiviteteComments Off

Page 1 of 3312345...102030...Last »

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

November 2017
M T W T F S S
« Aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kyqu në E-mail