Archive | Aktivitete

NJOFTIM

 

Njoftohen nxënësit e MM Alauddin në Prishtinë se riprovimet do mbahen me datë 21 qershor nga ora 10:00.  Paraprakisht gjatë javës se ardhshme ( ditët e punës) organizohet mësim shtesë për nxënësit që janë në riprovim.

Po në të njëjtën ditë bëhet edhe shpërndarje e dëftesave për nxënësit duke filluar nga ora 11:00.

Drejtorisë e MM Alauddin iu uron të gjithë pushime verore të mira!

 

 

Posted in AktiviteteComments Off

Me hajr muaji i shenjtë i Ramazanit!

Drejtoria e Medresesë së mesme “Alauddin” me rastin e fillimit të muajit të shenjtë të Ramazanit, iu uron të gjithë besimtarëve musliman këtë muaj duke lutur Allahun e madhëruare që agjërimin t’ju lehtësoj dhe veprat e mira të jenë të pranuara tek Ai! Le të jetë ky muaj afrim ndërmjet veti, t’i shtrijmë dorën e ndihmës njëri-tjetrit, të shtojmë vizitat e ndërsjella, të jemi më solidar në raport me atë që kanë nevojë. Le të jetë muaj i shtimit të veprave të mira e të dobishme.

Në fund, të lutemi së bashku, në kohën e iftarit e syfyrit, për mirëqenie edhe më të mirë për vendin e popullin tonë, dhe për gjithë njerëzimin mbarë!

Agjërim të lehtë e të pranuar te Zoti ynë!

MM Alauddin- Prishtinë

 

 

Posted in AktiviteteComments Off

Një delegacion nga Drejtoria e Arsimit në Ankara sot vizitoi Medresenë Alauddin në Prishtinë

Drejtori i Arsimit në Ankara z. Tamir Kirbac, drejtori i shkollës Imam ve Hatib “Shehid Omer Halisdemir” z. Yasar Kemal, dhe kryetari i Këshillit të prindërve të kësaj shkollës z. Emin Tekbas vizituan Medresenë Alauddin në Prishtinë. Ata u pritën nga drejtori i MM Alauddin z. Jakup Çunaku me bashkëpunëtor. Z.Cunaku i informoi për proceset mësimore në Medresenë Alauddin dhe sukseset e saj, dhe njëherit falënderoj ata dhe qeverinë turke për ndihmën e dhënë shkollës sonë dhe vendit tonë në përgjithësi.
Z. Tamir shprehu kënaqësinë e tij që gjendet në Kosovë dhe për bashkëpunimin që kanë me Medresenë Alauddin. Në anën tjetër drejtori i shkollës “ Shehid Omer Halisdemi” shpalosi gatishmërinë e tij për të vazhduar tutje bashkëpunim e ndërsjellë, edhe pas vëllazërimit ët shkollave tona.
Drejtori i Medresesë së bashku me mysafirët vizituan disa orë mësimore, Kryesinë ë BIRK-ut dhe xhamin e madhe Sulltan Murat në Prishtinë.
Në fund u mbajt edhe një program enkas për mysafirët nga nxënësit e Medresesë, duke shprehur falënderimin për mysafirët dhe vizitën e tyre, dhe për mbështetjen e tyre të pakursyer dhënë Medresesë Alauddin në Prishtinë.

Posted in AktiviteteComments Off

Ligjëratë nga Kapiteni Merian Suka për nxënësit e Medresesë

Në amfiteatrin e Medresesë së mesme në Prishtinë u mbajt një ligjëratë nga Kapitenin i FSK-së nga Komanda e Doktrinës dhe Stërvitjes, z. Meriman Suka me temën “ Lidershipi ushtarak si model i lidershipit civil.

Në fillim drejtori i MM Alauddin z. Jakup Çunaku i uroj mirëseardhje dhe lexoi para të pranishmëve CV- ne e z. Sukës. Ndër tjera, vuri në pah se z. Suka gjatë trajnimit të tij në SHBA është përzgjedhur “ Njeriu i hekurtë”
Z. Suka gjatë ligjërimit të tij vuri ne theks rëndësinë e të qenit lider në jetë. Përgjatë ligjëratës mori shembuj të ndryshëm nga ushtarakët e dalluar në botë, e në veçanti komandantin legjendar Adem Jashari. Përndryshe, ai ndau përvojat më të mira të tij me nxënësit tanë në arritjet e tij në jetën akademike dhe atë ushtarake.
Në fund nga nxënësit e Medresesë u shtruan disa pyetje lidhur me temën dhe u bë një foto e përbashkët me nxënësit e Medresesë Alauddin në Prishtinë.

Prishtine, 17 prill 2019

Posted in AktiviteteComments Off

U mbajten Garat e Dijes në Medresenë Alauddin

Me datë 13 prill 2019, u organizuan Garat e Dijes ne nivel shkolle.  Kësaj radhe organizmi i tyre ishte me ndryshe sesa në vitet paraprake.  Fillimisht komisioni i Garave të Dijes mori vendim që këto të zhvillohen në gjashtë (6) lëndë si; gjuhë shqipe, gjuhe angleze, gjuhë arabe, Akaid, Fikh dhe Histori.  Nga secila lëndë do ketë nga pesë (5) pyetje në materialin e zhvilluar në nivel të paraleles.  Prandaj ishte një test me shkrim, i përpiluar me shumë kujdes me gjithsejtë 30 pyetje nga lëndët e lartpërmendura.

Pjesëmarrës ishin 67 nxënës, nga paralelja amë 39 nxënës, nga ajo e Prizrenit ishin 16 dhe nga e Gjilanit 12 nxënës.

Në hapjen zyrtare të këtyre garave ishte edhe Kryeimami I BIK-ut Sabri ef. Bajgora, i cili ndër tjera tha; “ imperativi i parë i fesë sonë është “lexo” andaj duke lexuar e njohim edhe më mirë Zotin tonë dhe do jemi më të suksesshëm në jetë tonë. Kurse drejtori i MM Alauddin në Prishtinë, Jakup Çunaku pasi përshëndeti dhe uroj nxënësit për këto gara, ai shtoi se; “ do të punojmë edhe më shumë në ngritjen e cilësisë së arsimit  në shkollën tonë. Një ndër mënyrat e ngritje së arsimit është edhe bashkëpunimi i ndërsjellë ndërmjet paraleleve tona, siç janë edhe këto gara të dijes.”

Pastaj garuesit iu nënshtruan testin nëpër klasë përgjatë 90 minutave. Pastaj, përgjigjet e tyre u vlerësuan nga mësimdhënësit kompetentë të Medresesë dhe dolën këto rezultate:

Klasat e 10-të

Vendi i parë- Amira Dërguti ( 273.5 pikë) nga klasa 10/4

Vendi i dytë – Anisa Dërguti (269 pikë) nga klasa 10/4

Vendi i tretë – Diellza Ibrahimi (262 pikë) nga klasa 10/5

Klasat e 11-të

Vendi i parë- Samir Olluri ( 287 pikë) nga klasa 11/2

Vendi i dytë – Aida Hashani (275 pikë) nga klasa 11/4

Vendi i tretë – Yllka Llapashtica (271 pikë) nga klasa 11/3

 

Klasat e 12-ta

Vendi i parë- Dren Lipaj ( 246 pikë) nga klasa 12/2

Vendi i dytë – Fatime Sylka (241 pikë) nga klasa e 12/6

Vendi i tretë – Hatixhe Hasani ( 238 pikë) nga klasa e 12/4

 

Në fund drejtoria e shkollës ndau mirënjohje për të gjithë garuesit, e në veçanti për fituesit ndau mirënjohje dhe dhurata.

Krejt në fund u shtrua edhe një drekë për nxënësit dhe mësimdhënësit e MM Alauddin në restorantin e shkollës sonë.

 

 

 

Posted in AktiviteteComments Off

Page 3 of 4212345...102030...Last »

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

August 2020
M T W T F S S
« Jul    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kyqu në E-mail