Drejtori

 

 

fadili

 

 

Fadil HASANI

Datëlindja: 09.02.1961

Vendbanimi: Prishtinë

Vendlindja: Rzhanë, Mitrovicë

EDUKIMI DHE ARSIMIMI

 

 • Shkolla fillore “Rifat Vidishiqi” Bare, paralelja e ndarë fizike Rzhanë, kl.1-5, 1967 – 1972
 • Shkolla fillore “Rifat Vidishiqi” Bare, paralelja e ndarë fizike Selac, kl.6-8, 1972 – 1975
 • Shkolla e mesme MM “Alauddin” Prishtinë 1975 – 1980
 • Instituti i Gjuhës Arabe, El Mustansirijah, Bagdad 1980 – 1981
 •  Univerziteti i Bagdadit, Fakulteti Filozofik, Gjuhë dhe Letërsi Arabe 1981/82 – 1984/85
 • Aktualisht në përgatitje të temës të studimeve master në Filologji Orientale, Universiteti i Tetovës.

 

PUNËSIMI

 • Edukator në MM “Alauddin” 1985 – 1991
 •  Profesor në MM “Alauddin” Prishtinë 1991 – 2020
 • Profesor/Ligjërues/ në Fakultetin e Studimeve Islame (FSI) Prishtinë 2014 –

 

TRAJNIMET/SEMINARET

 • ISESCO, Paris, konferencë treditore e Forumit të Gjuhës Arabe
 • Training of Arabic Debate Trainers 7- 9 January 2018, Qatar Debate
 • Aplikimi i TIK-ut dhe Mësimit Elektronik në Arsim, MASHT , prill 2017
 • Kosovo Larning Summit 14 – 16, 2016 – American School of Kosova
 • Katilim Belgasi 22-25 August 2017 – TC MILLI BAKANLIGI
 • Trajnime për Kurrikul të re nga MASHT- i, ECDL etj.
 • Metodat e mesimdhenjes dhe te nexenit, 22. 04 – 03. 05. 2019, Dr. Diane Chapman, Universitetit të Karolinës së Veriut në New York, dhe Feim Kabashi
 • Mjetet dixhitale dhe mësimdhënia online 14-16. 04. 2020, ISEPS dhe Kolegji Universum.

 

VEPRIMTARIA DHE POZITA

Anëtar i redaksisë së revistës EDUKATA ISLAME.

Bashkëpunëtor  i revistës DITURIA ISLAME.

Bashkautor i tekstit “Gjuha arabe 3 “, recensent i teksteve shkollore.

Përkthyes i dy pjesëve 3 dhe 5 të librit “Fragmente nga jeta e sahabëve” nga gjuha arabe. Nga viti 2008 është Nënkryetar i Kuvendit të Bashkësisë Islame të Kosovës 2008 – 20013 dhe 2013 – 20015

Kryetar i Kuvendit të Bashkësisë Islame të Kosovës  gusht – tetor 2013.

Mandati katërvjeçar i Drejtorit të Medresesë së Mesme ” Alauddin” në Prishtinë (gusht 2020/2024).

Kontakti:

fadil.hasani@medreseja.com

+381 (0)38 22 44 44


“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

February 2021
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kyqu në E-mail