Categorized | Kurrikulat

Akaid kl. 10

Emri i lëndës: AKAID

Emri i tekstit: BAZAT E BESIMIT –  Akaidi 1

Emri i autorit: Mr. Naim Tërnava

Përmbajtja:

  • Hyrje: Përkufizimi i shkencës, emrat dhe rëndësia e saj

Imani dhe Islami: Përkufizimi, dallimet dhe gjërat e përbashkëta

  • Kapitulli i parë : Besimi në Allahun xh.sh., / Emrat dhe cilësit fisnike e absolute të Allahut xh.sh.
  • Kapitulli i dytë: Besimi në engjëj: cilësitë, emrat dhe detyrat e melaikeve
  • Kapitulli i tretë: Besimi në librat e shenjta: Përkufizimi, Tevrati, Zeburi, Inxhili, Kur’ani, tubimi i Kur’anit dhe tubumi i tij.
  • Kapitulli i katërt: Besimi në të dërguarit e Allahut xh.sh.: Përkukfizimi, argumentimi, dallimet midis pejgambereve dhe numri i tyre, cilësitë e pejgambereve, nebij dhe resul, mrekullia – muxhizeja, llojet e saj, Kur’ani mrekulli.
  • Kapitulli i pestë: Besimi në botën e ardhshme: Përkufizimi, argumentimi, ,kijameti, ringjallja, tubimi, gjykimi, peshoja, kitabet, shefati, havdi, sirati, xheneti, xhehenemi.
  • Kapitulli i gjashtë: Besimi në Kada dhe Kader

Ky postim eshte shkruar nga:

- i cili ka 26 poste ne Medreseja Alauddin Prishtinë.


Kontaktoni autorin

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

December 2019
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kyqu në E-mail