Zëvendës Asistentja e Sektretarit të Shtetit për Programe Akademike viziton Medresenë

Zonja Mala Adiga me bashkëpunëtorë dhe stafin përcjellës të Ambasadës u prit nga drejtori i shkollës Jakup Çunaku, profesorët e gjuhës angleze, dhe asistentja për gjuhë angleze nga SHBA, e caktuar përmes programit të gjuhëa angleze nga Ambasada Amerikane në Prishtinë. Mysafirja nga SHBA u njoftua me punën dhe aktivitetet e shkollës, dhe drejtpërsëdrejti me punën e asistentes së gjuhës angleze nga SHBA. Zonja Adiga së bashku me stafin përcjellës të saj dhe stafi i shkollës vizituan një orë mësimore të gjuhës angleze.

image-0-02-05-74951c6378578f9494a4c535237cc167d8480739fb595e8a408d4610192dbc3c-v

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image-0-02-05-cbc1bead2e89117032a8dd86db98ee6f9081f203323b10482040bcae5a54b51d-v

Posted in AktiviteteComments Off

U mbajt takimi i parë me prindër

Në ambientet e Medreses Alauddin u mbajt mbledhja e parë konsultative dhe informuese me prindërit e nxënsve të shkollës amë. Në këtë mbledhje ishin të ftuar të gjithë prindërit dhe thujase të gjithë ishin prezent në këtë takim.

Drejtori i shkollës pasi i përshëndeti të pranishimit dhe i uroj mirëseardhje, para tyre paraqiti disa te dhëna rreth susesit të vitit shkollor 2015/16 dhe foli  rreth gjendjes aktuale rreth nxënësve, aktiviteteve tw ndryshme dhe rregullorëve të shkollës.

Pastaj, kujdestarët dhe edukatorët vazhduan  takimin me ta, duke i informuar me detajisht rreth procesit mësimor dhe ceshtjeve që lidhen me të.

Nga ky takim u dakordua që të  vazhdohet tutje në ngirtjen e cilësisë së arsimimit dhe të investohet edhe me tutje ne edukimim e nxënësve.

Në fund të takimit u shtrua një drekë për të gjithë prindërit e nxënësve.

image-0-02-05-4bad53dc0feaa50d077bb0272f9f014b7c31d10c25f32129d58d8c8879b1299d-v

Posted in AktiviteteComments Off

Takimi i profesorëve të tefsirit në Tuz të Malit të Zi

Fakulteti i Studimeve Islame në Sarajevë dhe Bordi i Arsimit dhe i Shkencës së Bashkësisë Islame në Bosnjë e Hercegovinë, në bashkëpunim me medresenë ‘Mehmed Fatih’ në Podgoricë, Qendrën kulturore ‘Horizonti’ si dhe Qendrën për Studime të Avancuara në Sarajevë, me 8 dhe 9 tetor 2016 në Podgoricë, organizoi takim me profesorët dhe mësimdhënësit e tefsirit me temën ‘Studimi i tefsirit në fakultetet dhe në medresetë e Ballkanit’. Në fillim, pjesëmarrësit i përshëndetën dhe u dëshiruan mirëseardhjen Reisi i Malit të Zi, Rifat ef. Fejziç, profesori i Fakultetit të Studimeve Islame në Universitetin e Sarajevës dhe drejtori i Qendrës për Studime të Avancuara Dr. Ahmet Alibashiç. Qëllimi i takimit ishte shkëmbimi i përvojave, të kuptuarit e trendeve ndërkombëtare në këtë fushë, krijimi i urave të bashkëpunimit si dhe marrëveshjet mbi hapat e mundshme të përbashkëta në të ardhmen. Takimi mblodhi bashkë pedagogë, asistentë, profesorë nga fakultetet dhe medresetë e Sarajevës, Bihaçit, Cazinit, Travnikut, Tuzllës, Zenicës, Prishtinës, Shkupit, Novi Pazarit dhe nga qyteti pritës Podgoricës. Takimi u realizua nëpërmjet katër sesioneve që përfshinin prezantimin e përvojave në studimin e tefsirit në nivel ndërkombëtar, prezantimin e planeve dhe programeve të fushës së tefsirit në medresetë në Ballkan, në fakultetet islame si dhe diskutimin konstruktiv. Përmes diskutimit janë shfaqur një numër i ideve cilësore, ku në të ardhmen mund të realizohen përmes takimeve të ngjashme me këto. Në nivel të medreseve, nga Medreseja Alauddin, në këtë takim ishte i pranishëm Almedin Ejupi, profesor në paralelen e Prizrenit, i cili bëri një prezantim rreth medresesë Alauddin si dhe planeve mësimore në fushën e shkencave kuranore dhe të tefsirit.

Shkroi: Elmedin Ejupi, 2016

 

mg_1809 mg_1908 mg_1950

Posted in AktiviteteComments Off

Rrjedhat e kompeticionit ne Stamboll

mithat-mydirGrupi i Medresesë i përbërë prej 11 nxënësve dhe dy profesorëve të cilët po qëndrojnë në Stamboll në garat e shkencave natyrore, Matematikë, Fizikë, Kimi dhe Biologji, gjatë ditës së hënë dhe të martë gjëgjësisht 19-20.09.2016, dëgjuan ligjëratat e para në secilën lëndë ku u njoftuan me pajisjet laboratorike të cilat do të përdorën gjate kompeticionit si dhe përfunduan praktikën e pare në të gjithë laboratorët, me ç’rast eksperimentuan çdo njohuri teorike të cilën e kishin mësuar më parë.

Ndërsa në ditën e mërkurë 21.09.2016 u bë edhe hapja zyrtare e këtij evenimenti në shkollën ‘Kartal Anadolu Imam Hatip Lisesi’ njëherit nikoqir i këtij kompeticioni. Përveq Medresesë Alaudin nga Kosova, në këtë garë marrin pjesë edhe Medreseja nga Maqedonia dhe Mali i Zi. Në këtë hapje solemne ishin prezent edhe shumë zyrtarë shtetërorë të Turqisë, të cilët na falënderuan për pjesëmarrje dhe premtuan që ngjarje dhe bashkëpunime të tilla do ketë edhe në të ardhmen.

Ndërkaq gjatë  takimit që patwn mwsimdhwnwsit tanw  z. Hysni Beka  dhe Imrundin Trinjaku me drejtorin e shkollës nikoqir z. Mithat Tekçam, ky i fundit ndër tjerash premtoi që gjatë muajit Prill-Maj 2017 do të dërgoi një grup prej nxënësve dhe profesorëve për vizitë në shkollën tonë në Prishtinë.

Në dy ditët e tjera, e enjte dhe e premte (22-23.09.2016), nxënësit tanë do të punojnë të pavarur në punë laboratorike dhe eksperimente në lëndët përkatëse ku në fund dë të vlerësohen nga juria për rezultatet e arritura.

 

Urojmë që të kenë paraqitje të mira dhe një përfaqësim sa më të denjë!

Medreseja Alauddin

unnamed

 

 

 

 

 

 

 

unnamed-6

 

 

 

 

 

 

 

unnamed-5

 

 

 

 

 

 

 

unnamed-4

Posted in AktiviteteComments Off

Medresistët pjesëmarrës në garat ndërkombëtare në Stamboll

11 nxënës nga Medreseja Alauddin dhe dy mesimdhëns më datën 18 Shtator udhëtuan për Stamboll.  Qëllimi i këtij udhëtimi është pjesëmarrja në garat e diturisë që mbahen nga data 20-24 të këtij muaji.  Këta nxënës do të shpalosin njohurit e tyre me moshatarët e tyre nga shumë vende tjera të rajonit në fushën e Matematikës, Kimisë, Fizikës dhe Biologjisë.

Përndryshe, Medreseja Alaudiin me dy paralelet e saja ne Prizrend dhe Gjilan, si një Gjimnaz i sukseshmëm po arrinë në vazhdimësi të përgatitë kuadro jo vetem në fushën fetare por edhe në atë shkencore. Kesisoj medresistet edhe ne te kaluaren kane qene pjesemarres ne garat dhe ngjarjet e ndryshme shkencore brenda dhe jashtevendit.

Më poshtë mund të gjeni emrat e nënësve që janë pjesëarrës në këto gara:
1.    Besnik Fekaj
2.    Edita Alshiqi
3.    Haxhere Abazi
4.    Labeat  Jasiqi
5.    Aid Bunjaku
6.    Driton Mahmuti
7.    Nehat Shehu
8.    Avdi Ajvazi
9.    Saranda Halili
10.    Abdurrahman Rama
11.    Ermal Mehmeti

Drejtoria e Medreses  nxenesve pjesëmarrës i uron suksese në këto gara.

 

turkey-2016

Posted in AktiviteteComments Off

Page 10 of 63« First...89101112...203040...Last »

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

June 2019
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kyqu në E-mail