Maturantët e medresesë së Prishtinës bëjnë hatme

Maturantët e medresesë së Prishtinës më datën 23  të muajit prill  kurorëzuan leximin e Kur’anit që kishin filluar tri vite mw parw.

Drejtori Bahri SIMNICA hapi programin e hatmes  duke përshëndetur dhe uruar  mirëseardhje të gjithë  mysafirëve. Me fjalë rasti u paraqit Myfti i Republikës Mr. Naim TERNAVA i cili uroi nxënësit, shkollën por edhe familjarët prezent për këtë sukses. Ai vuri në theks përkrahjen e BIRK-ut në rrugën e ndritur të kësaj shkolle në edukimin e brezave.

Me fjalë rasti i paraqitën kujdestarët e klasëve Mr. Xhevdet RUSINOVCI dhe Mr. Driton ARIFI dhe arsimtari i lëndës Mr. Ekrem MAQEDONCI.

Ky  manifestim vazhdoi me  leximin e një poezije  për Kur’anin dhe disa ilahive të bukura.

Programi vazhdoi me pikën kyçe, leximin e nga një pjese të Kuranit nga secili nxënës. Në fund u lexua duaja e hatmes e cila solli emocione shumë të mira. Duanë në gjuhën arabe e lexoi nxënësi Alban Doli ndërsa në gjuhën shqipe nxënësi Besim Krasniqi.

Në këtë manifesitm shkolla ndau edhe mirënjohjet për nxënësit më të dalluar në këtë vit shkollor.

Qoftë ky Kur’an i mësuar në këtë shkollë udhërrëfyes në këtë jetë ndërsa dritë e shefat në botën e ardhshme për të gjithë ne.

Pas programit për të pranishmit u shtrua drekë.

Posted in AktiviteteComments Off

Demonstrim i shkathtësive në lëndën e Informatikës

Të martën më 21.04.2015 në Medresenë e mesme “ Alauddin” në Prishtinë u mbajt programi për prezentimin e punimeve dhe të arriturave të nxënseve në lëndën e informatikes.

Në këtë aktivitet të organizuar nga arsimtarja e lëndës Samire Dragusha ishin të përfshira nxënëset e klasëve të 10-ta dhe 11-ta, të cilat prezentuan punimet dhe punen e tyre praktike nga kjo lëndë.

Përveq punimeve programi përmbante edhe kuize dhe lojëra me karakter edukativo-arsimor në të cilat nxënëset u treguan shumë të suksesshme.

Në fund, nxënëset morën mirënjohje nga arsimtarja e lëndës dhe shkolla për të arriturat e tyre.

Posted in AktiviteteComments Off

Medresantët përfaqësojnë Kosovën në garat botërore të Kur’anit! Ata zgjedhen ndër dhjetë më të mirët

Në fillim të muajit prill u mbajtën garat botërore Kur’anore në Kuëait ku Kosovën e përfaqësuan nxënësit tanë të dalluar Armend Beqiri 11/1 edhe Besir Musliu 10/2. Në këtë garë morën pjesë rreth 60 shtete nga mbarë bota, vlerësuar nga autoritetet përgjegjëse si garë e dalluar.

Nxënësit Armend dhe Besir Musliu u vlerësuan nga juria për leximin e rrjedhshëm dhe bukur këndimin e Kur’anit famëlartë.

Gara e Kur’anit në Kuëait ndahej në tri kategori: 1. Tërë Kuranin në një Kiraet, 2. Kur’anin në dhjetë Kiraete dhe 3. Lexim të bukur dhe të përpiktë të Kur’anit Fisnik.

Me këtë garë nxënësi ynë nga mederseja e Prishtinës Armend Beqiri nga klasa 11/1 u kualifikua në dhjetëshën e parë në lexim (Tilavet) dhe po ashtu u rendit në vendin e tetë në garën botërore Kur’anore në Kuëait.

Në ndarjen e mirënjohjeve dhe shpërblimeve mori pjesë edhe hirësia e tij mbreti Shejh Sabah Xhabir el-Sabah i cili u nda i kënaqur në korrektësinë e jurisë gjatë vlerësimeve të garuesve.

Allahu i shpërbleftë nxënësit tanë të cilët e përfaqësuan vendin tonë Kosovën me një dinjitet të lartë si dhe lusim Allahun që të na i shtoj sukseset në të gjitha fushat.

Prill, 2015

Prishtinë

Posted in AktiviteteComments Off

Nxënësit e medresesë dhurojnë gjak

Nxënësit e nxënëset e medresesë sonë kurorëzuan suksesshëm edhe një aktivitet humanitar. Të shtyrë nga bindja e domosdoshmërisë për ti ndihmuar atyre që kanë nevojnë ata vullnetarisht dhuruan gjak.

Ekipi i Qendrës Kombëtare të Kosovës për Transfuzion të Gjakut më 11.03.2015 ishte prezent në shkollën tonë me që rast suksesshëm përfundoi punën për marrje vullnetare të gjakut.

Vlen të ceket se pos nxënësve gjak dhuruan edhe disa mësimdhënës.

Ky aktivitet për shkollën tonë tanimë është tradicional.

Lusim Zotin që ky gjak i dhuruar nga  nxënësit tanë të shpëtoj jetë, sepse motoja tani na është e njohur:

“DHURO GJAK, SHPËTO JETË”

Mars/2015

Prishtinë

Posted in AktiviteteComments Off

Imami nga SHBA viziton medresenë

Dr. Jahja Hindi, imam nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës në vazhdën e atktiviteteve të tij në Kosovë vizitoi edhe medresenë tonë.

Ai u prit nga drejtori i medrsesë z. Bahri Simnica dhe stafi arsimor e edukativ i shkollës.

Me këtë rast, imami në fjalë para nxënësve mbajti një ligjëratë të bukur dhe shumë domethënëse me temën “Islami fe e paqes dhe tolerancës”.

Gjatë fjalimit të tij Imami Hindi duke shkoqitur ajtete nga Kur’ani fisnik, hadithe nga tradita profetike e ngjarje dhe historia e ndritshme islame vuri në theks se islami promovon paqe e jo terrorizëm, dashuri e jo urrejtje, drejtësi e jo padrejtësi.

Në fund të programit drejtori i shkollës falënderoi përzemërsisht musafirin e nderuar dhe në shenjë respekti i dhuroi hartën e kosoves të sotlisur në gurë të çmuar si dhuratë nga Kosova dhe medreseja Alauddin.

Duke mbetur me shpresë se vizita të tilla do të kemi edhe në të ardhmën, nga musafiri u ndamë me mbresa të thella reciproke.

06.mars.2015

Prishtinë

Fotogaleria:

Posted in AktiviteteComments Off

Page 19 of 66« First...10...1718192021...304050...Last »

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

July 2020
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kyqu në E-mail