U përurua këndi i leximi në Medresenë Alauddin në Prishtinë

Përfaqësues nga zyra e Bankës botërore dhe zyra e IOM-it në Prishtinë, mësimdhënës dhe një numër i nxënësve të Medresesë morën pjesë në përurimin e këndit të leximit në Medresenë Alauddin në Prishtinë. Të pranishmëve fillimisht  iu drejtua drejtori i Medresesë Jakup Çunaku, i cili pasi iu uroj mirëseardhje, ndër tjera vuri në theks rëndësinë e librit dhe leximit të tij. Ai vlerësoi lartë përurimin e këndit të leximit, i cili tani e tutje do të jetë edhe një mundësi shtesë e leximit për medresistët. Të pranishmëve iu drejtua më një fjalë rasti edhe përfaqësuesja e IOM-it në Prishtinë, duke ndarë me ta pranishmit përshtypjet e mira për medresistët që ishin pjesëmarrëse në këtë projekt. Po ashtu, përfaqësues nga Banka botërore, zyra në Prishtinë, që njëherit së bashku me IOM-in sponsorizuam këtë projekt, ndau urimet për shkollën dhe nxënësve këndin e leximit.

Ky projekt është realizuar falë punës dhe angazhimit të një grupi të  nxënëseve të Medresesë Alauddin dhe mësimdhënëses Fikrije Dumani-Krasniqi, të cilat kishin aplikuar për mbështetje financiare për këtë projekt. Projekti përfshin furnizim me qindra tituj të librave nga fushat e ndryshme dhe ndërtimin e këndit të leximit.

MM Alauddin është mirënjohëse për të gjithë ata që u angazhuan që projekt të realizohet në këtë formë.

 

Posted in AktiviteteComments Off

Urime Dita e shkolles dhe 67 vjetori!

Sot mbushen plot 67 vjet që nga fillimi i punës së Medresesë Alauddin në Prishtinë. Vendimi i asaj kohe u mor nga hoxhët e vendosur që këtij populli t’i ofrojnë mundësinë e edukimit fetare, dhe të ruajnë lidhjen e tyre me Zotin. Me siguri se ky vendim nuk ishte i lehtë nga çdo aspekt, mirëpo në këso vendimesh ndihma e Zotit nuk mungon asnjëherë. Zoti ka thënë: “Nëse e ndihmoni Allahun, Ai ju ndihmon juve…”

Sot, me shumë mburrje përkujtojmë të gjithë ata  që kanë bërë shumë për ta mbajtur në këmbët e veta këtë tempull dijeje, M.M. Alauddin, dhe lutemi për ta, që Zoti t’i përkojë me Mëshirën e Tij!

Urime për të gjithë!

M.M. Alauddin

Posted in AktiviteteComments Off

REAGIM

 

Medreseja e mesme Alauddin që nga fillimi dhe tani vazhdon punën e vet në bazë të vlerave të besimit, etikës dhe të sukseseve të shumta. Misioni ynë i shenjtë ka qenë dhe vazhdon të jetë edukimi i mirëfilltë i brezave të rinj në frymën kombëtare dhe fetare.  Roli i shkollës sonë është dëshmuar  ndër vite në tërë procesin e shtetndërtimit të Kosovës, si para, gjatë, ashtu edhe pas luftës.

Duke u bazuar në vlerat tona të pakontestueshme, ne si shkollë  reagojmë fuqishëm  dhe distancohemi plotësisht nga të thënat e mysafirit, Emin Behramit, në emisionin Frontal të televizionit T7, të datës 16.10.2018. Akuzat e pretenduara në këtë emision, që edhe më shumë se pas 10 vitesh të kaluara e të trajtuara me kohë nga organet relevante, riaktualizohen me qëllime të ulëta, të padinjitetshme, janë shpifje e gënjeshtra dhe që nuk shpërfaqin realitetin  faktik  të shkollës sonë. Në të kaluarën, si edhe tani, nuk kemi asnjë shqetësim të vetëm të ngritur të natyrës së tillë nga asnjë palë; nxënës, prindër, kujdestarë, etj., përveç mysafirit të lartpërmendur.

Njoftojmë  opinion e gjerë se ky proces ka kaluar nëpër të gjitha instancat relevante të Kosovës: Medresesë, BIK-ut, DKA-së dhe MASHT-it. Me këtë rast këto institucione kanë vërtetuar të kundërtën e këtyre akuzave të ngritura, dhe si të tilla i kanë cilësuar pa bazë.

Sigurojmë opinion e gjerë se Medreseja e mesme Alauddin vazhdon të punojë me shumë dinjitet dhe krenari në edukimin dhe arsimimin e brezave të rinj, si dhe në kryerjen e misionit të shenjtë kombëtar dhe fetar.

 

MM Alauddin- Prishtinë
Prishtinë, 17 tetor 2018

Posted in AktiviteteComments Off

Doli numri i ri i revistes shkollore Drita e Kur’anit

Pas një pune serioze e të palodhshme të nxënësve, e në mënyrë të veçantë të redaksisë, nxënësit nxorën numrin e 43–të të revistës shkollore “Drita e Kur’anit” .
Revista është e pasur me shumë punime të nxënësve, poezi e ese, kuriozitete, anekdota e përshkrime të aktiviteteve të ndryshme.
Numrin e fundit të revistes mund ta lexoni apo edhe ta shkarkoni duke klikuar këtu apo mbi foto.

DK

Posted in RevistaComments Off

 Lista e nxënësve të pranuar në M.M. Alauddin në Prizren

Emrat e nxënësve të pranuar në M.M. Alauddin, Paralelja në Prizren janë si më poshtë:

 

  1. PARALELJA E DJEMVE NË PRIZREN

 

Altion Kastrati

Amar Lubiqeva

Ammar Kuksi

Ansal Smaili

Arianit Pulaj

Bekir Xhaferi

Ensar Dermala

Festim Gashi

Fisnik Limani

Ibrahim Avdulla

Is’hak Berisha

Mehmed Abidini

Mervan Boriqi

Omer Lohaj

Osman Dragovca

Ramadan Zeneli

Rehad Shaipi

Sabit Bytyqi

Senih Latifi

Shkelqim Berisha

Venis Mazllami

Xhemal Ademi

Xhenan Smaili

Zejd Gashi

 

  1. PARALELJA E VAJZAVE NË PRIZREN

 

Ajsha Xhaferi

Amrije Shala

Anesa Sharku

Anisa Bajrami

Arjeta Qollopeku

Bleona Hazrollaj

Eljesa Ramadani

Elmedina Demollari

Elmedine Gushani

Ensara Halilaj

Hatixhe Hoxha

Hatixhe Shaqiri

Hevzije Iljazi

Jusra Thaqi

Kadira Ramadani

Medina Bytyqi

Medine Paqarizi

Muslimine Gashi

Nedime Krasniqi

Rabija Dragovca

Rumejsa Oruqi

Saberxhane Avdurrahmani

Sabina Xhaferi

Samra Bajra

Suela Oruqi

Sumeja Tosuni

Vanesa Shala

Xhemile Ramadani

Xheneta Shala

 

 

 

Drejtori i M.M. Alauddin në Prishtinë

Mr. Jakup Çunaku

Posted in AktiviteteComments Off

Page 3 of 6312345...102030...Last »

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

June 2019
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kyqu në E-mail