Lista e nxënësve të pranuar në MM Alauddin në Prishtinë

Emrat e nxënësve të pranuar në M.M. Alauddin janë si më poshtë:

  1. PARALELJA E DJEMVE NË PRISHTINË
Abdurrahman Peci
Ajdin Llapashtica
Albesian Pajaziti
Altin Behluli
Alvis Sinanja
Amir Berisha
Amir Ramabaja
Amir Hoxha
Amir Musa
Amir Azemi
Ammar Zariqi
Andi Krasniqi
Ardit Berisha
Arianit Shala
Arjan Komorani
Arlind Peci
Arnis Ejupi
Astrit Spahiu
Bajram Sejdiu
Beis Islami
Beis Lushta
Bledion Idrizi
Bleron Zeqiri
Driton Sahiti
Edmond Prenku
Emir Bahtiri
Endrit Pajaziti
Endrit Hoxha
Enes Dedija
Enes Musliu
Enes Hajdaraj
Enis Fejzullahu
Erblin Kastrati
Ergin Kosumi
Erion Pajaziti
Esad Musliu
Esned Bejta
Fatijan Bekolli
Ferid Gashi
Festim Ismajli
Fuad Basholli
Gentian Rexha
Hammed Llapashtica
Huvejd Neziraj
Imri Curri
Ismail Mahmuti
Jon Thaqi
Kastirot Alushaj
Ledion Spahiu
Lis Bekaj
Masar Ejupi
Muhamed Kaqiu
Muhamed Murati
Muhamet Zeqiri
Omer Ismajli
Osman Ҫunaku
Rejan Maqastena
Resul Sijarina
Rinor Binaku
Rinor Gajtani
Samed Deliu
Samir Pacolli
Seid Arbanashi
Shahin Krasniqi
Shuajb Bardhi
Suhejb Azemi
Ubejd Shiti
Ubejd Azemi
Uvejs Murati

 

 

  1. PARALELJA E VAJZAVE NË PRISHTINË
Adisa Duraku
Adna Gubetini
Agesa Latifi
Ajna Hajdini
Ajnë Elshani
Alberina Begaj
Alketa Osmani
Alma Azemi
Amira Kozhani
Amira Durguti
Anesa Aliu
Anisa Durguti
Anjesa Jasiqi
Arizona Avdulli
Arlinda Lami
Arlinda Behrami
Arxhenda Sfishta
Aurita Bajraktari
Azra Sahiti
Beslinda Sinanaj
Blinera Shala
Bukurije Haziri
Dea Prapashtica
Diana Rashiti
Diellza Ibrahimi
Dolira Berisha
Elda Halimi
Elira Krasniqi
Elma Zeneli
Elma Shehu
Elma Cej
Elsa Hoti
Enesa Avdiu
Era Hashani
Fexhrije Kurti
Fortesa Avdiu
Gentiana Arifi
Hafsa Dermaku
Hajrije Berisha
Kaltrina Arifi
Learta Lahi
Lejla Ahmeti
Lorenta Sinanaj
Majlinda Lika
Melisa Luma
Merva Rrustemi
Migena Berisha
Minire Rrahimi
Mirjeta Ahmeti
Mirlinda Syla
Mukadese Gashi
Ndrina Zhushi
Rinesa Gruda
Rumejsa Mehani
Ruvejda Mehani
Sanije Demaj
Suhejla Gjigoli
Sumeja Makolli
Shukrane Tahiri
Xhemile Krasniqi
Xhenetë Krasniqi
Xhevahire Fazliu

Drejtoria e  M.M. Alauddin në Prishtinë

 

Posted in AktiviteteComments Off

Lista e nxënësve të pranuar në Paralelenë e M.M. Alauddin në Gjilan

Nxënësit që janë pranuara në M.M. Alauddin në paralelen në Gjilan në afatin e qershorit janë:

  1. PARALELJA E DJEMVE NË GJILAN

Besart Ramadani

Besnik Raqipi

Donis Bushati

Enis Lipovica

Enis Murati

Eron Hajdari

Fahri Ramadani

Fatlum Hashani

Fuad Sherifi

Halim Alimi

Idris Dërmaku

Jasir Sermaxhaj

Labinot Qerimi

Leonit Shabani

Ridvan Ademi

Said Bunjaku

Seid Abazi

Shkumbin Murati

Shuajb Leci

Valton Elezi

Zekerija Shabani

 

  1. PARALELJA E VAJZAVE NË GJILAN

Alisa Foniqi

Arbresha Rushiti

Aulona Osmani

Belkise Rexhepi

Blearta Rexhepi

Blenda Muji

Doruntina Jashari

Edona Sylejmani

Edonë Marovci

Elmedina Hasani

Emel Hajdari

Erda Leka

Erda Maliqi

Ermira Imeri

Erza Bunjaku

Fitnete Haziri

Hatixhe Kadriu

Ilmije Murati

Lauretë Rexhepi

Nevrije Ajeti

Rejhaneh Murati

Suhejla Zulfiu

Verda Kryeziu

 

Drejtoria e M.M. Alauddin në Prishtinë

Posted in AktiviteteComments Off

Regjistrimi ka filluar!

34716247_640298052981937_4840505774125875200_n

Posted in AktiviteteComments Off

Permbyllja e garave te Kuranit ne nivel te medreseve ne Ballkan

Garat e Kuranit në nivel të medreseve të Ballkanit, të cilat u mbajtën nën patronazhin e kryetarit të Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Myftiut Naim Tërnava, dhe të organizuara nga Medreseja e Mesme “Alauddin”, përfunduan sot. Gjatë këtyre ditëve në këto gara morën pjesë nxënës dhe nxënëse të medreseve të Ballkanit nga Kosova, Shqipëria, Turqia, Maqedoni, Mali i Zi, Kroacia, Bullgaria dhe Sanxhaku dhe patën rastin të shfaqin talentin dhe performancën e tyre në leximin-këndimin e Kuranit.

Kjo është gara e parë që u organizua në nivel ballkanik dhe nga të gjithë pjesëmarrësit u falënderuam BIK-u, Myftiu Tërnava dhe medreseja si nikoqire për këtë organizim kaq madhështor. Në përmbyllje të kësaj gare mori fjalën Myftiu Tërnava i cili falënderoi të gjithë pjesëmarrësit në këtë garë duke theksuar se ishte një garë e fortë dhe nuk ka asnjë humbës. Ai është shprehur i mahnitur me paraqitjen dhe leximin e këtyre nxënësve, të cilët janë argument i qartë se Islami në këto troje është i fortë dhe i qëndrueshëm dhe myslimanët kanë identitet me të cilin krenohen. Ai ka veçuar se kjo traditë do të vazhdohet edhe në vitet e tjera dhe ky është vetëm një hap i mbarë drejt afrimit dhe organizimit të përvjetshëm të garave kuranore në nivel të medreseve në Ballkan. Ai ka falënderuar drejtorin e Medresesë Jakup Çunaku dhe stafin e tij për këtë organizim shumë të mirë të garave kuranore. Ai ka falënderuar edhe për prezencën e mysafirit nga Arabia Saudite dr. Abdulaziz Muhamed Kasimi nga Organizata Botërore e Kuranit dhe Sunetit, përfaqësuesin e Dijanetit të Turqisë Omer Faruku.

Më pas, drejtori i Medresesë “Alauddin” Jakup Çunaku në fjalën e tij përmbyllëse falënderoi të gjithë pjesëmarrësit në këtë garë duke i falënderuar edhe shkollat të cilat kanë dërguar nxënësit në këtë garë kuranore duke theksuar porosinë kuranore “bashkëpunoni në punë të mira dhe të mbara..” , edhe ky organizim i sivjetmë, që llogaritet i pari i këtij lloji – niveli në historinë e Medresesë “Alauddin”, është në vazhdën e bashkëpunimit të mirë e të ndërsjellë ndërmjet medreseve të mesme të Ballkanit. Ai ka falënderuar anëtarët e komisionit vlerësues, të cilët bën një punë shumë të mirë dhe kryen me përpikëri këtë përgjegjësi.

Këto gara i nderoi me pjesëmarrje edhe imami nga Gjermania Xhelal Kaloshi, i cili gjatë këtyre ditëve performoi me këndim të Kuranit dhe të disa ilahive duke impresionuar të pranishmit.

Me fjalë përshëndetëse u paraqitën edhe dr. Abdulaziz Muhamed Kasimi nga Organizata Botërore e Kuranit dhe Sunetit, përfaqësuesi i Dijanetit nga Turqia Omer Faruku, Abdullah Al Muhibi nga Arabia Saudite, ishte kryetar i komisionit për vlerësimin e garave dhe i cili në fjalën e tij iu drejtua të pranishmëve duke shprehur falënderim për BIK-un, në krye me Myftiun Tërnava që bën një organizim kaq të mirë të këtyre garave kuranore. Ai po ashtu ka falënderuar edhe shkollat e rajonit, të cilat ofruan një shembull të shkëlqyeshëm se si duhet të kujdesemi për fjalën e Allahut.

Garuesit i vlerësoi komisioni profesional me këtë përbërje: hfz. Safet Hoxha (Kosovë), hfz. Osman Egini (Turqi), Abdullah Al Muhibi (Arabi Saudite), hfz. Shafi Osmani (Maqedoni) dhe hfz. Irfan Maliqi (Novi Pazar).

Fituesit e tri vendeve të para në nivelin e garës për lexim të lirë janë sipas kësaj radhitjeje :

Muhamet Bilal Demirel (Stamboll),
Uvejs Haxhi (Prishtinë) dhe
Ismet Selimi (Maqedoni)

Në garën për hifz në pesë xhuza fituesit janë:

Yunus Emre Yanaz (Stamboll)
Jasin Abdullai (Shkup) dhe
Mustafa Dalku ( Kosovë)

Në garën për tre xhuza fituan:

Uvejs Haxhi (Prishtinë)
Burim Amdiu ( Shkup)
Alen Bala (Shkodër)

Në garën për hifz të xhuzit të 30-të fituan:

Enes Latifi (Prishtinë)
Besar Latifoviç (Novi Pazar)
Muhamed Musa Durlu (Bulgari)

Kurse në kategorinë e vajzave në nivelin e garave për lexim të lirë, fituan:

Aisha Mekiq (Noviz Pazar)
Fatime Nitaj (Prishtinë) dhe
Anisa Xhaferi (Shkodër)

Në nivelin e garës në hifz për 5 xhuza, radhitja ishte kjo:

Edina Baçevac (Novi Pazar)
Hatixhe Kadriu (Prishtinë)
Elvira Halimi (Shkup)

Në kategorinë e garës për 3 xhuza fituan:

Medina Bardhi (Shkodër)
Maida Haliloviq (Novi Pazar)
Blerina Gashi (Prishtinë).

Ndërsa në nivelin e garës hifz në xhuzin e 30-të, u renditën kështu:

1. Aisha Mekiq (Novi Pazar)

Arta Asllani (Prishtinë) dhe
Selma Asani (Shkup)

 

Posted in AktiviteteComments Off

MEDRESEJA “ALAUDDIN” MERR PJESË NË TURNEUN E KATËRT NDËRKOMBËTAR TË DEBATIT NË KATAR, NË GJUHËN ARABE PËR SHKOLLAT E MESME

Nën patronatin e zonjës Hind Bint Hamad Al Thani – Zëvendës Kryetar i Bordit dhe Kryeshefit Ekzekutiv të Fondacionit të Katarit, Katar Debate Center – anëtar i Fondacionit të Katarit për arsim, shkencë, dhe zhvillimin e shoqërisë – organizon TURNEUN E KATËRT NDËRKOMBËTAR TË DEBATIT NË GJUHËN ARABE PËR SHKOLLAT E MESME, i cili mbahet në Qendrën Kombëtare të Konferencave të Katarit ngga data 7 deri më 11 prill 2018 me pjesëmarrjen e ekipeve të shkollave të mesme nga “50” shteteve,  15 vende arabe dhe 35 shtete të cilat gjuhën arabe nuk e kanë gjuhë amëtare.

Tetë vende marrin pjesë për herë të parë: ” Kosova – Spanja – Tailanda – Serbi – Shqipëria – Polonia – Kirgizstan dhe Rusia “.

Ajo që e dallon këtë turne është pjesëmarrja e të gjtha shteteve në debat në gj. arabe, pa dalluar asnjërin prej shtetve arabfolëse dhe jo arabfolëse.

Ekipi nga Medreseja “Alauddin sot zhvilloi dy debate sikurse të gjitha ekipet tjera dhe fitoi debatin e zhvilluar me ekipin e Kolumbisë, ndërsa humbi në debatin e zhvilluar nga ekipi i Spanjës

Ekipi ynë përfaqësohet nga këta nxënës të klasës së 12:

  • Fisnik Gërguri
  • Adl Rraci
  • Mirsad Sadiku dhe
  • Albin Salihaj

Shpresojmë një përfaqësim dinjinjitoz nga ekipi kosovar i Medresesë.

Fadil Hasani
Doha, 07.04.2018

 

Posted in AktiviteteComments Off

Page 4 of 63« First...23456...102030...Last »

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

June 2019
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kyqu në E-mail