Numri i ri i revistes Drita e Kur’anit

Numri i ri i revistes se nxenesve  Drita e Kur’anit doli me shume te reja. Per ta shfletuar ate mund te klikoni ketu .

Posted in Aktivitete, RevistaComments Off

Emrat e shehidëve të Medresesë së Mesme “Alauddin” prej tani edhe në pllakatë mermeri

“E për ata që vdesin në rrugën e Allahut mos thoni:”Janë të vdekur”. Jo, ata janë të gjallë, por ju nuk e kuptoni (gjallërinë e tyre).” (Kur’ran: 2;154)

Ky ajet kuranor u prinë emrave të 27 shehidëve të medresesë Alauddin të vendosur në një pllakatë mermeri.

Renditja e emrave është bëre në bazë të alfabetit duke u shkruar emri dhe mbiemri, data e lindjes dhe data e rënies shehid.

Pllakata në fjalë është vendosur në murin e shkollës në pjesën e djathtë para hyrjes.

Medreseja Alauddin këta nxënës të dikurshëm të saj e tani shehid i kujton me shumë nder e krenari.

Vetëm i Madhi Allah mund të i shpërblej aq sa e meritojnë të shpërblehen këta dëshmorë të nderuar.

Allahu i nderoftë me FIRDEVSIN E LARTË, e neve atje me ta na takoftë.

Posted in AktiviteteComments (1)

Përfundoi suksesshëm gjysëmvjetori i parë ( 2011/2012)

Sot më 23.12.2011, përfundoi gjysmëvjetori i parë i vitit shkollor  2011/2012.

Kjo periudhë e këtij viti shkollor u realizua në kushte shumë ideale për mësimdhënie dhe mësimnxënie.

Medreseja Alauddin ka filluar këtë vit shkollor shumë e përgatitu si me  kushte teknike ashtu edhe me staf arsimor edukativ por edhe administrativ e teknik, prandaj edhe suksesi i arritur në këtë gjysmëvjetor ka qenë i pritur.

Objektivat e paraqitura nga drejtoria e shkollës në fillim të vitit janë realizuar shumë kënaqshëm falë angazhimit të të gjithë stafit të shkollës por gjithsesi edhe nxënësve.

Medreseja Alauddin falënderon të Madhin Zot me ndihmën e të Cilit u arrit ky sukses duke e lutur për suksese edhe më të mëdha.

Medreseja falënderon stafin e saj pastaj edhe të gjithë nxënësit për angazhimin e bërë në këtë periudhë të parë të këtij viti shkollor duke i thirrur ata për angazhim të mëtutjeshëm dhe serioz edhe në të ardhmen.

Vlen të theksohet se në këtë gjysmëvjetor medreseja Alauddin ka arritur  notën mesatare në nivel shkolle

shumë mirë (4).

Kjo u theksua në mbledhjen e këshillit arsimor edukativ të mbajtur të premten. Kjo mbledhje u mbajt në një atmosferë fantastike pune në të cilën u paraqiten raporte të detajuara për suksesin e klasëve dhe rezultatet e sfidat që e përcollën këtë periudhë arsimore.

Sot fillon pushimi dimëror për të përfunduar më 10.01.2012.

Deri atëherë shumë shëndet, paqe e harmoni u dhashtë i Madhi Zot

Me shumë respekt:

Drejtori i medresesë Bahri Simnica

23.12.2011

Prishtinë

Në vijim: Foto galeria e mbledhjes së mbajtur me rastin e përfundimit të këtij gjysmëvjetori:

Posted in AktiviteteComments Off

“Unë dua të mësoj , fokusohu në mua”

Këshilli i nxënësve të Prishtinës (KNP) në bashkëpunim me  Qendrën rinore “Prishtina Youth Center “  09.12.11 organizuan debat me nxënësit e shkollave te mesme të Prishtinës me temën “Unë dua të mësoj,fokusohu në mua”.

Panelistët e ftuar në këtë debat ishin :Shqipe Ibraj-Mala zëvendëse e Avokatit të Popullit ,Marigona Sekiraqa ish-kryetare e KNP-së dhe Urtinë  Bajrami nga këshilli i nxënësve të Prishinës. Në debat morën pjesë  përafërsisht  500 nxënës në mesin të cilëve edhe nxënës nga Medreseja“Alauddin”.

Në dabat u diskutua për çështje të ndryshme sa i përket shkeljes së të drejtave të nxënësve e në mesin e tyre edhe për shkeljen e të drejtës së vajzave me mbulesë për vijimin e mësimit në shkollat publike.

Në panel u theksua se në Kosovë luftohet analfabetizmi kurse moslejimi i nxënëseve me shamia nëpër shkollat publike është mënyre e  nxitjes së analfabetizmit.

Gjithashtu u theksua se Këshilli i Nxënësve të Prishtinës është vendi ku mund  të adresohen kërkesat e gjithë të rinjve të Prishtinës.

Panelistët u pajtuan me të gjitha konkludimet që u nxorën në fund të debatit dhe z.Shqipe Ibraj –Mala theksoi se të rinjët duhet të vazhdojnë me këso debatesh në mënyrë që zëri i tyre të ketë rol të veçantë në çështjet rinore në Komunën e Prishtinës.

Posted in AktiviteteComments Off

Vizita e maturanteve të Medresesë në Turqi

Nga: Ramadan Uka

Më  datë 08.10.2011  maturantet e Medresesë së Mesme Alaud-din të Prishtinës, bashkë me maturantet e Medresesë – paralelja në Prizren bënë një ekskurzion një javor në Turqi. Numri i nxënësve gjithsejt ishte 50 nga dy paralelet. Në shoqërim të tyre  ishte Drejtori i Medresesë Prof. Bahri SIMNICA, Prof. Ramadan UKA përkthyes dhe dy kujdestare të klasave dhe dy profesoresha në përcjellje të tyre.

Vlen të theksohet se ekskurzioni në Republikën e Turqisë është mundësuar nga z. Metin TAVUKCUOGLU dhe stafi i tij. Në airoportin e Stambollit, ata  janë pritur nga autobusët  e rezervuar, të cilët i ka aranzhuar z. Salih Kenan Shahin – kryetar i komunës së Pendikut- Prefektura e Stambollit, dhe zëvendësi i tij z. Remzi Sheker.

Gjatë ekskurzionit 6 ditor  maturantët e shkollës tonë patën rastin të shëtisin dhe t’i vizitojnë disa prej vendeve që kanë rëndësi fetare, historike dhe kulturore, jo vetëm për Turqinë,  por edhe më gjerë.

Ekskurzioni përfshiu tri qytete të Republikës. së Turqisë: Stambollin, Bursën dhe Çanakalanë.

Në Stamboll  maturantet kaluan çaste jashtëzakonisht të mira, dhe patën rastin të shohin xhamitë që njihen për vlerat e tyre fetare, artistike,  dhe  historike. Pastaj vizituan disa nga sarajet-pallatet, Bejler Bej, etj., të cilat edhe so e më ditë dëshmojnë kalifatin e Perandorisë Osmane. Po ashtu u realizua një  lundrim 2 orësh me anije nëpër grykën e Bosforit, gjë që mundësoi një relaks dhe kënaqësi të veçantë për nxënëset. Për nder të tyre  Kryetari i Komunës Bejkoz (pjesa e fundit e Bosforit) shtroi një darkë solemne.

Pastaj maturantet patën rastin që të vizitojnë qytetin e Bursës, ku jetojnë një numër i  madh i bashkëkombasëve tanë prej viseve të ndryshme shqiptare.

Aty u pritën nga komuniteti shqiptar, sekretari i përgjithshëm i komunës së Bursës, si dhe bënë vizita nëpër monumentet kryesore historike të këtij qyteti e që pa dyshim se më e veçanta e tyre ishte vizita e Ulu Xhamisë (Xhamia e Madhe), e ndërtuar nga Sulltan Pajaziti i I-rë nga fundi i shekullit të 14-të, dhe e cila njihet për vlerën e saj artistike dhe antike.

Ekskurzioni vazhdoi edhe në qytetin e Canakkalasë, ku nxënëset janë pritur nga Myftiu i Canakkalasë z. Ibrahim Ocut, i cili organizoi një drekë solemne. Canakkalaja është një vend simbolik që njihet për betejën e Perandorisë Osmane kundër aleatëve evropian, të cilët në vitin 1915 synon të depërtojnë për mes Galipollit – Çanakkalasë për në Stamboll. Me këtë rast u vizitua edhe kompleksi memorial  i dëshmorëve  ku gjenden edhe emrat e disa dëshmorëve nga viset shqiptare.

Gjatë gjithë këtyre vizitave që maturantet  e Medresesë së Mesme Alaud-din i bënë, kudo që kanë shkuar janë pritur nga zyrtarë të  lartë komunal, si në Stanboll, Bursa, Çanakkala.

Maturantet e Medresesë Alaud-din në këtë ekskurzion kanë qenë mysafirë të shkollës së mesme Anadolu Imam Hatip Lisesi nga Drejtori Gjeneral z. Mitat TEKCAM, në  Kartal të Stambollit, për të cilët shprehim falënderimet e përzemërta në emër të Shkollës sonë si dhe në emër  të drejtorisë së saj.

Vizita ishte mjaft mbresëlënëse dhe është vlerësuar mjaft interesante nga të gjithë maturantet e Medresesë.

Maturantët e shkollës sonë  ekskurzionin e përmbyllën  në ditën e premte më 14.10.2011, kur edhe u kthyen me aeroplan në Prishtinë. Ndërsa, drejtori prof. Bahri ef. Simnica, prof. Shemsi ef. Rrahimi dhe prof. Ramadan ef. Uka vazhduan për një vizitë edhe në detin e Zi, në qytetet Trabzon dhe Rize. Vizitën e tyre e shoqëroi zotëri Metin TAVUKCUOGLU dhe valiu i qytetit Rize.

Zoti i ua shtoftë dhuntitë e Tij të gjithë atyre që ndihmuan në realizimin e këtij ekskurzioni në çfarëdo mënyre qoftë.

Posted in AktiviteteComments Off

Page 40 of 71« First...102030...3839404142...506070...Last »

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

August 2020
M T W T F S S
« Jul    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kyqu në E-mail