Bajram Vrapçani

Emri dhe mbiemri: Bajram Vrapçani

Vendlindja:  Hajnoc, KK Kamenicë

Datëlindja:   18.10.1962

Vendbanimi: Prishtinë Kosovë

Shkollimi i mesëm: Medreseja e mesme Alauddin Prishtinë

Fakulteti:  . Fakulteti filozofik- dega e pedagogjisë, UP

Studime postdiplomike: “ Psikologji Arsimore”

Puna:

  • Mësimdhënës në Gjimnazin “Eqrem Qabeu” në Prishtinë në lëndën Pedagogji dhe Psikologji, 1989-1991
  • Mësimdhënës dhe pedagog në shkollën fillore “ Hasan Prishtina “ në Prishtinë, 1994- 2004
  • Zëvendësdrejtor në shkollën fillore “ Ismail Qemali” Prishtinë, 2004- vazhdon
  • Mësimdhënës në Medresenë e Mesme Alauddin në Prishtinë nga viti shkollor 1991/1992 në lëndën e sociologjisë dhe psikologjisë.

Posted in PedagogëtComments Off

NEZAQETE DUSHULLOVCI

Emri dhe mbiemri:  Nezaqete Dushullovci

Vendlindja:   Prishtinë

Datëlindja: 10.01.1964

Vendbanimi: Prishtinë.

Shkolla e mesme: Shkollën e mesme ekonomike në Prishtinë.

Fakulteti:  FSHMN- drejtimi i gjeografisë- UP 1989.

Puna:

•        Mëmsimdhënese në shkollën e mesme të ekonomisë “ Hoxhë Kadri Prishtina” në Prishtinë lëndën e gjeografisë nga viti 1989- vazhdon

•        Mësimdhënese në Medresenë  e mesme Alauddin në Prishtinë  në lëndën e gjeografisë- 1997- vazhdon.

Posted in PedagogëtComments Off

Mustaf Hajdari

Emri dhe Mbiemri: Mustaf Hajdari

Data e lindjes: 15.09.1968

Vendi I lindjes: Dobërqan, KK Gjilan.

Shkolla e mesme: Medresenë e mesme Alauddin në Prishtinë.  1984-1988

Fakultetin:  Fakultetin e sheriatit në Universitetin e Medinës 1991-1995.

Puna:

  • Mësimdhënës në Medreseën e mesme Alauddin në Prishtinë – paralelja e ndarë fizike në Gjilanë I lëndës së kiraetit, fik’hut dhe usuli fik’hut nga viti 1995.
  • Imam dhe hatib në fshatin Dobërqan KK Gjilan

Posted in PedagogëtComments Off

Jennifer Washeleski nga Ambasada Amerikane viziton Medresenë


Të premten, më 18.03.2011, në Medresenë e mesme “Alauddin” në Prishtinë, për një vizitë qëndroi Jennifer Washeleski, Zyrtare për Marrëdhënie me Publikun në Ambasadën Amerikane në Prishtinë,

Me rastin e kësaj vizite, znj. Jennifer mbajti një prezentim  para nxënësve dhe personelit të Medresesë,  me fokus sistemin arsimor në SHBA.

Drejtori i shkolles z.Bahri Simnica shprehu rëndësinë e bashkëpunimit të ndërsjellë , dhe në emër të shkollës e falënderoi Ambasadën Amerikane për bashkëpunimin dhe asistencën.

Ambasada Amerikane në Prishtinë, vazhdimisht, me projekte të ndryshme, ashtu siç ka perkrahur Kosovën, ka përkrahur edhe Bashkësinë Islame të Kosovës dhe Medresenë. Kjo Ambasadë, përmes projekteve te ndryshme mundësoi pjesëmarrjen e shumë Profesorëve dhe Imamëve, punonjës të BIK dhe Medresesë, të njihen me jetën dhe organizimin e shumë institucioneve arsimore dhe fetare në SHBA. Një ndër projektet më të rëndësishme me të cilin Ambasada Amerikane ka përkrahur Bashkësinë Islame, ishte projekti i mbledhjes së dorëshkrimeve të vjetra në vitin 2003. Dorëshkrimi më i vjetër daton nga viti 1024. Këto dorëshkrime ruhen në Medresenë e mesme “Alauddin” në Prishtinë.

Posted in AktiviteteComments (1)

“أعطني كلمة أعطيك جملة – Më jep një fjalë, të jap një fjali”

Ne Medresenë Alaud-din nuk  mungojnë aktivitetet e lira.Ndër aktivitetet e shumta që organizohen në Medrese ishte edhe ai i mbajtur më datën 10.03.2011 në lendën e gjuhës arabe me nxënësit e kl III a.

Profesori i gjuhës arabe Vahid Haxhiu me përkrahje nga drejtori z.Bahri Simnica organizoi këtë aktivitet sa të dobishëm aq interesant për nxënësit.I ftuar për pjesëmarrje në këtë aktivitet ishte  profesori i nderuar z.Ejup Ramadani i cili shoqërohej nga dy absolvente te Fakultetit te Studimeve Islame.

Profesor Ejupi erdhi me një ide shumë interesante dhe atraktive që u mirëprit nga nxënësit.

Aktiviteti u quajt ,, أعطني كلمة أعطيك جملة Më jep një fjalë,të japë një fjali”.

Pas prezentimit në pika të shkurtra të aktivitetit që u bë nga profesorët,nxënësit shumë kurioz filluan punën e tyre.Ata u ndanë në disa grupe.Secili prej tyre kishte për detyrë të zgjedhte nga një pliko ku gjendej nga një fjalë e caktuar dhe nga ajo fjalë jepnin ide te ndryshme  dhe më pas duhej të formulonin fjali.Fjalitë e tyre nxënësit i punonin në teknikën e hamerit.Aty u ngjall një atmosferë pune dhe tek të gjithë nxënësit vërehej angazhimi maksimal për të arritur suksese.

Pas përfundimit të punimeve të nxënësve,puna e tyre u vleresua lart nga profesorët te cilet u ndane shumë të kënaqur.Në fund prof.Vahidi shprehu një falënderim të veqant për Prof..Ejupin që kishte ndarë një pjesë të kohës për të qenë me nxënësit e Medresesë Alaud-din. (v.h)

Posted in AktiviteteComments (3)

Page 50 of 65« First...102030...4849505152...60...Last »

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

May 2020
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kyqu në E-mail