Shaha Memishi

E lindur më 22.01.1962 në Breznicë komuna e Bujanocit. Shkollën fillore dhe atë të mesmen e kreu në Bujanoc, ndërsa studimet në Universitetin e Prishtinës në Fakultetin Filozofik dega Letërsi dhe Gjuhë Shqipe. Që nga viti 1994 e deri më 1999 punoi në SH.F. ‘Zenel Hajdini’ ne Raincë komuna e Preshevës, ndërsa nga viti 2000 punon në Medresen ‘Alauddin’ në Prishtinë.

Posted in PedagogëtComments Off

Mr. Samir B. Ahmeti

Mr. Samir B. Ahmeti

Lindi më 07.04.1976, në Prishtinë. Filloren e kreu në shkollën “Emin Duraku” në Prishtinë, kurse të mesmen e përfundoi në vitin 1994 në Medresenë “Alaud-din” në Prishtinë. Në vitin 1996 vazhdoi studimet në Tripoli të Libisë, ku në vitin 1998 përfundoi “Institutin Përgatitor” të gjuhës arabe në “Fakultetin e Thirrjes Islame”. Ndërsa në vitin 2002 diplomoi në fakultetin e Sheriatit në Universitetin “JERESH” të Jordanisë. Në vitin shkollor 2003 / 2004 vazhdoi studimet e magjistraturës në degën e Historisë Islame të Universitetit Islamik “UM-MU DURMAN” në Hartum të Sudanit, ku në vitin 2006 mbrojti temën e magjistraturës me titull: “Roli i Osmanlinjve në përhapjen e Fesë Islame në Kosovë”, dhe me këtë iu dha titulli magjistër i Historisë Islame.

Që nga viti 2005 është profesor i lëndës Histori Islame në Medresenë e Mesme “Alaud-din” në Prishtinë.

Botimet:

Libër: “Intisharul Islami fi Kusufa (Përhapja e Islamit në Kosovë)”, Doha, Katar, 2008.

“ Roli i osmanlinjve në përhapjen e fesë islame në Kosovë” (ky libër është përkthim i librit të sipërpërmendur, por me titull tjetër), Prishtinë, 2010.

Revista:

1) Disa tema në revistën Dituria Islame.

– – – – – – –  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  –

E-mail: samiri76@hotmail.com

Posted in PedagogëtComments Off

Fadil Hasani

U lind më 09.02.1961 në Rzhanë, KK Mitrovicë.  Shkollën fillore  ( klasën I-V ) e kreu në vendlindje, kurse klasën e VI,VII dhe VIII i kreu në Selac. Medresen e mesme “ALAUDDIN” e kreu në Prishtinë gjatë viteve 1975 -1980. Në vitin shkollor 1980/81 kreu kursin e gjuhë arabe  në Universitetin EL-MUSTENSIRIJJE  në Bagdad. Studimet i kreu gjatë viteve 1981-1985 në Universitetin e Bagdadit, në fakultetin filozofik, në degën e gjuhës dhe letërsisë arabe.

Në tetorin e vitit 1985  u punësua edukator në Medrese, kurse prej vitit 1991 është profesor  i rregullt i gjuhës arabe në Medresenë e Mesme “ALAUDDIN” në Prishtinë.

Ka qenë anëtar i redaksisë i revistës EDUKATA ISLAME. Është bashkëpunëtor  i revistës DITURIA ISLAME . Është bashkautor i tekstit “Gjuha arabe 3 “, recensent i teksteve shkollore dhe përkthyes nga gjuha arabe. Nga viti 2008 është nënkryetar i Kuvendit të Bashkësisë Islame të Kosovës.

Posted in PedagogëtComments (1)

Jusuf Gashi

Jusuf Gashi,i lindur me 21.10.1951 në Majac. Katër klasët e para të shkollës fillore i ka përfunduar në Majac, klasën e pestë në Lupç të Poshtëm, ndërsa klasën e gjashtë, shtatë dhe të tetën në Lluzhan. Gjatë viteve 1966-1971 ka kryer Medresenë e Mesme Alauddin në Prishtinë, ndërsa studimet në Fakultetin Filozofik të Universitetit te Prishtinës në Degën Gjuhë dhe Letërsi Shqipe i ka vijuar gjatë viteve 1971-1975. Si mësimdhënës i gjuhës shqipe e letërsisë ka filluar punën me 01.10.1975.Prej vitit 1979 deri në vitin 1990 kur masat e dhunshme të pushtuesit serb e kanë ndjekur, ka punuar në Bibliotekën Popullore e Universitare të Kosovës. Në Medresenë e Mesme Alauddin ka filluar procesin mësimor në lëndën e gjuhës shqipe e letërsi, si bashkëpunëtor qe nga viti 1982, ndërsa qe nga viti 1994 punon me marrëdhënie të përhershme pune në Medrese.

——————————————————————————

Kontakt:

jusufgashi51@gmail.com

Posted in PedagogëtComments Off

Xhevdet Rusinovci

Datëlindja: 28.11.1979

Vendbanimi: Prishtinë

Vendlindja: Prishtinë

EDUKIMI

• Shkolla fillore “Meto Bajraktari” Prishtinë 1986 – 1994
• Shkolla e mesme MM “Alauddin” Prishtinë 1994 – 1998
• Fakulteti UP, Gjuhë dhe Letërsi Angleze 1998/99 – 2003/04
• Master UP, Gjuhë dhe Letwrsi Angleze 2008 -2012

• Master në Menaxhment Gjeneral Internacional 2013-2014

• PhD Kandidat, Universiteti i Klagenfurtit, Austri 2013

 

 

 

PUNËSIMI

• Administratë Kombet e Bashkuara Misioni në Kosovë 1999 – 2004
• Profesor MM “Alauddin” Prishtinë 2004 –
• Përkthyes/Interpret Gjykata e Qarkut Prishtinë 2005 –
i Autorizuar Gjyqësor
• Profesor/Ligjërues Kolegji ILIRIA Prishtinë 2005 –

TRAJNIMET/SEMINARET

• US Political, Social and Educational Issues Washington,D.C., SHBA 1/2/08 – 23/2/08
• Linking English Language Programmes
with Mission Objectives Budapest, Hungari 24/1/07 – 27/1/07

• The Integration of Minorities into Society Ankara, Turqi 4/10/08 – 08/10/08
• Standardisation Training UNMIK, Prishtinë 9/2/03 – 12/2/03
• UN Security Team Leader Training UNMIK, Prishtinë 14/1/01 – 17/1/01
• ECDL-European Computer Driving Licence MASHT/AUK Prishtinë 12/2009 – 05/2010

ANËTAR

• KETA (Kosovo English Teachers’ Association)
• KUSA (Kosovo United States Alumni)

——————————————————————-

KONTAKTI
Email:                xhevdetrusinovci@hotmail.com
Adresa:             Mark Isaku, nr 8, 10000 Prishtinë

Posted in PedagogëtComments Off

Page 60 of 64« First...102030...5859606162...Last »

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

September 2019
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kyqu në E-mail