Medresesë Alauddin në Prishtinë, iu shtohen edhe dy hafizë të Kur’anit Fisnik

Në vigjilie të dhjetë vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, mu në muajin Shkurt, nxënësi Adl Rraci (kl. 12-2), dhe nxënësi Abdurrahman Rama (kl. 12-3) kanë përfunduar hifzin-memorizimin e Kur’anit Fisnik.

Të dy nxënësve iu dha nga një  mirënjohje, si dhe iu nda nga një shpërblim nga Kryesia e Bashkësisë Islame dhe nga Medreseja Alauddin, për të arriturën e tyre të çmueshme.

Këtë mirënjohje, nxënësve  ua dhuroi Myftiu i Rep. së Kosovës, Mr. Naim Tërnava dhe drejtori i shkollës Mr. Jakup Çunaku me rastin e shënimit të dhjetë vejtorit të pavarësisë së Rep. së Kosovës në amfiteatrin e Medresesë, këtu në Prishtinë..

Medreseja Alauddin në Prishtinë, ka nderin dhe kënaqësinë që tradita e të nxënit përmendësh të Kur’anit Fisnik, është duke vazhduar nga nxënësit e kësaj shkolle, andaj nxënësve hafizë  iu uron suksese të mëtutjeshme në studimet  e tyre.

Zoti i begatoftë  nxënësit tonë me begatitë e Tij të panumërta. Amin.

 

Posted in AktiviteteComments Off

Myftiu Naim ef. Ternava bashkëbisedoi me medresistët në Prishtinë

Në vigjilje të 10 vjetorit të pavarësisë së Kosovês, Medreseja Alauddin në Prishtinë sot pati nderin që të ketë mysafir myftiun e Republikës sonë Mr. Naim ef. Tërnavën.
Ky takim i begatë filloi me intonimin e himinit kombëtar nga kori i shkolles e pastaj me himinin e Kosovës. Ajete nga Kurani fisnik lexoi nxënësi Uvejs Haxhi.
Në paraqitjen e tij Myftiu theksoi rëndësinë dhe rolin që pati Bashkësia Islame e Kosovës në përgjithësi e Medreseja Alauddin në veçanti në çlirimin e Kosovës dhe pavarësinë e saj.
Gjatë këtij bashkëbisedimi pati shumë pyetje nga nxënësit të cilave Myftiu ynë iu përgjigj me shumë dëshirë.

 

Posted in AktiviteteComments Off

Aktiviteti “Grow and Glow” në lëndën e gjuhës angleze 

Nxënëset e klasës 12/5 më  datë  06.02.2018 ishin protagonistet e aktivitetit “Grow and Glow” (Rritu dhe shkëlqe). Objektivat e aktivitetit ishin zhvillimi i shkathtësive të  hulumtimit, prezantimit dhe komunikimit në  gjuhën angleze, nëpërmjet tematikës së  orientimit në  karrierë . Nxënëset, përmes profesioneve për të  cilat janë  vendosur, shpalosën elemente dhe karakteristika të  caktuara të  tyre, sollën shembuj dhe statistika, modele, praktika reale dhe eksperimente, duke tentuar të zgjojnë  kërshërinë  e bashkëmoshatareve të  tyre, të  cilat gjinden para kësaj përzgjedhjeje të  rëndësishme jetësore. Fushat e karrierës dhe profesioneve të  prezantuara përfshijnë  mjekësinë, artet, farmacinë, gjeografinë, ekonominë, mësimdhënien, menaxhmentin, etj.
 
Nxënëset gjithashtu ofruan praktika dhe modele të orientimit në karrierë dhe të përzgjedhjes së profesionit, përmes hulumtimit, prezantimit të  thënieve inspiruese, dhe hapave analitikë, konkretë dhe metodologjikë që duhet ndjekur. Në fund u zhvillua edhe një lojë tërheqëse për pjesëmarrësit nga të cilët përmes pyetjeve specifike dhanë mendimet për profesionet e  ëndrrave të tyre.
Aktiviteti u realizua në një  mënyrë  mjaft kreative nga nxënëset, duke përfshirë  në  bashkëbisedim të  drejtpërdrejtë  edhe profesorin e lëndës, me elemente të  zhvillimit të  një  ore mësimore interaktive.
Grow and Glow u prezantua para një auditori të pasur me nxënës dhe profesorë.
Shikoni fotot dhe atmosferën.

Posted in AktiviteteComments Off

Sot u permbylle pjesa e pare e mesimit ne Medresene Alauddin

 

Sot u përmbylle periudha e parë e mësimit në Medresenë Alauddin në Prishtinë dhe në degët e veta në Prizren dhe Gjilan.  Drejtoi e Medresesë vlerëson këtë periudhë të suksesshme duke nënvizuar përkushtimin e mësimdhënësve dhe të punëtorëve të saj. Ndaj, në këta muaj u arritën të organizohen krahas mësimit edhe shumë aktivitete të ndryshme nga Medreseja dhe nxënësit e saj, ndër to shënimi I 20 vjetorit të hapjes së Paraleles së vajzave në Prishtine dhe Prizren.

Nga këtu, drejtoria e Medresesë uron të gjithë mësimdhënësit, nxënësit dhe punëtorët  për sukseset në këtë periudhë dhe lut Zotin të shtoj sukseset dhe të mirat Medresesë në fushën e edukimit dhe arsimimit të gjeneratave të reja.

 

 

Posted in AktiviteteComments Off

Dy dekada në arsim, ME JU FILLOI NDRYSHIMI

Me rastin e 20 vjetorit të themelimit të paraleles së vajzave në Medresenë Alauddin në Prishtinë ‎(1997-2017) u mbajt një program i veçantë festimi, në të cilin qenë të pranishëm Myftiu i Bashkësisë Islame të Kosovës, Mr. Naim Tërnava me bashkëpunëtorë, dhe krerët e shumicës së Këshillave të BIK të Kosovës.

Çaste të veçanta mallëngjimi për shkollën dhe kohën e kaluar solli prania e 20 gjeneratave, para të cilave u shfaq një dokumentar i posaçëm. Edhe vetë myftiu Tërnava nuk mbajti fjalimin që kishte përgatitur, sepse kujtimi i ngjarjeve të kohës së para 20 viteve me këtë rast ishte fjalimi më i veçatë i tij.

Para ish nxënëseve të Medresesë u shfaq edhe një program kulturor, përgatitur nga nxënëset aktuale.

Me këtë rast medreseja ndau tri mirënjohje: njërën për Kryesinë e BIK, për vendimin e marrë për hapjen e paraleles para 20 viteve; njërën për Haxhi Ilaz Ukën, për kontributin financiar të dhënë atëherë; dhe njërën për Shahë Memishin, për kontributin e dhënë në edukimjn e vajzave që nga gjenerata e parë.

Pas programit për gjithë të pranishmit u shtrua një koktej rasti.

 

Posted in AktiviteteComments Off

Page 8 of 64« First...678910...203040...Last »

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

December 2019
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kyqu në E-mail