Akaid kl. 10

Emri i lëndës: AKAID

Emri i tekstit: BAZAT E BESIMIT –  Akaidi 1

Emri i autorit: Mr. Naim Tërnava

Përmbajtja:

 • Hyrje: Përkufizimi i shkencës, emrat dhe rëndësia e saj

Imani dhe Islami: Përkufizimi, dallimet dhe gjërat e përbashkëta

 • Kapitulli i parë : Besimi në Allahun xh.sh., / Emrat dhe cilësit fisnike e absolute të Allahut xh.sh.
 • Kapitulli i dytë: Besimi në engjëj: cilësitë, emrat dhe detyrat e melaikeve
 • Kapitulli i tretë: Besimi në librat e shenjta: Përkufizimi, Tevrati, Zeburi, Inxhili, Kur’ani, tubimi i Kur’anit dhe tubumi i tij.
 • Kapitulli i katërt: Besimi në të dërguarit e Allahut xh.sh.: Përkukfizimi, argumentimi, dallimet midis pejgambereve dhe numri i tyre, cilësitë e pejgambereve, nebij dhe resul, mrekullia – muxhizeja, llojet e saj, Kur’ani mrekulli.
 • Kapitulli i pestë: Besimi në botën e ardhshme: Përkufizimi, argumentimi, ,kijameti, ringjallja, tubimi, gjykimi, peshoja, kitabet, shefati, havdi, sirati, xheneti, xhehenemi.
 • Kapitulli i gjashtë: Besimi në Kada dhe Kader

Posted in KurrikulatComments Off

Muala Qafleshi

–       Emri dhe mbiemri: Muala  Qafleshi.

–       Vendlindja: Prizren.

–       Datëlindja: 01. 03. 1976.

–       Vendbanimi: Prizren, Kosovë.

–       Kombësia: kosovare.

–       Shkolla: “Pendik Imam Hatip Lisesi” Stamboll.

–       Fakulteti: Fakulteti i Edukimit, Prizren.

 • Mësimdhënëse me honorar në Medresenë e Mesme Alauddin në Prishtinë – Paralelja e Ndarë Fizike në Prizren nga viti shkollor 2009-2010 në lëndën e Gjuhës turke

Posted in PedagogëtComments Off

Selma Shipkovica

–       Emri dhe mbiemri: Selma Shipkovica.

–       Vendlindja: Prizren.

–       Datëlindja: 30. 04. 1987.

–       Vendbanimi: Prizren, Kosovë.

–       Kombësia: shqiptare.

–       Shkolla: Gjimnazi “Gjon Buzuku” – Prizren.

–       Fakulteti: Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore, Departamenti: Kimi, Drejtimi Inxhinierik.

 • Mësimdhënëse me honorar në Medresenë e Mesme Alauddin në Prishtinë – Paralelja e Ndarë Fizike në Prizren nga viti shkollor 2009-2010 në lëndën e Kimisë.

Posted in PedagogëtComments Off

Edita Selaj

–       Emri dhe mbiemri: Edita  Selaj.

–       Vendlindja: Dragash, KK Dragash.

–       Datëlindja: 19. 01. 1987.

–       Vendbanimi: Prizren, Kosovë.

–       Kombësia: shqiptare.

–       Fakulteti: Fakulteti i Edukimit, Bachelor i Programit Matematikë-Informatikë.

–       Puna:

 • Shkolla e Mesme Ekonomike “Ymer Prizreni”, profesoreshë e Matematikës dhe Informatikës.
 • Mësimdhënëse me honorar në Medresenë e Mesme Alauddin në Prishtinë – Paralelja e Ndarë Fizike në Prizren nga viti shkollor 2009-2010 në lëndën e Informatikës.

Posted in PedagogëtComments Off

Mirije Xhoxhaj

–       Emri dhe mbiemri: Mirije  Xhoxhaj.

–       Vendlindja: Prizren, KK Prizren.

–       Datëlindja: 07. 07. 1981.

–       Vendbanimi: Prizren, Kosovë.

–       Kombësia: shqiptare.

–       Fakulteti: Fakulteti i Studimeve Islame në Prishtinë.

–       Puna:

 • Mësimdhënëse me honorar në Medresenë e Mesme Alauddin në Prishtinë – Paralelja e Ndarë Fizike në Prizren nga viti shkollor 2006-2007 në lëndën e Etikës dhe Daves.

Posted in PedagogëtComments Off

Page 1 of 612345...Last »

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

May 2020
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kyqu në E-mail