Categorized | Pedagogët

Mr. Samir B. Ahmeti

Mr. Samir B. Ahmeti

Lindi më 07.04.1976, në Prishtinë. Filloren e kreu në shkollën “Emin Duraku” në Prishtinë, kurse të mesmen e përfundoi në vitin 1994 në Medresenë “Alaud-din” në Prishtinë. Në vitin 1996 vazhdoi studimet në Tripoli të Libisë, ku në vitin 1998 përfundoi “Institutin Përgatitor” të gjuhës arabe në “Fakultetin e Thirrjes Islame”. Ndërsa në vitin 2002 diplomoi në fakultetin e Sheriatit në Universitetin “JERESH” të Jordanisë. Në vitin shkollor 2003 / 2004 vazhdoi studimet e magjistraturës në degën e Historisë Islame të Universitetit Islamik “UM-MU DURMAN” në Hartum të Sudanit, ku në vitin 2006 mbrojti temën e magjistraturës me titull: “Roli i Osmanlinjve në përhapjen e Fesë Islame në Kosovë”, dhe me këtë iu dha titulli magjistër i Historisë Islame.

Që nga viti 2005 është profesor i lëndës Histori Islame në Medresenë e Mesme “Alaud-din” në Prishtinë.

Botimet:

Libër: “Intisharul Islami fi Kusufa (Përhapja e Islamit në Kosovë)”, Doha, Katar, 2008.

“ Roli i osmanlinjve në përhapjen e fesë islame në Kosovë” (ky libër është përkthim i librit të sipërpërmendur, por me titull tjetër), Prishtinë, 2010.

Revista:

1) Disa tema në revistën Dituria Islame.

– – – – – – –  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  –

E-mail: samiri76@hotmail.com

Ky postim eshte shkruar nga:

- i cili ka 323 poste ne Medreseja Alauddin Prishtinë.


Kontaktoni autorin

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Mirënjohjet

Kalendar

May 2020
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kyqu në E-mail