Archive | Aktivitete

Projekti DOCTOR TIME i nxënësve të medresesë në radhën e pesë grupeve fituese

Projekti Up Shift i mundësuar nga Unicef Innovation Lab ishte një shansë e re për ne nxënësit e Medresesë Alauddin. Vendosëm të aplikojmë me një temë që prekë rininë :”Mos menaxhimi i mirëfilltë i kohës dhe humbja e tepërt e saj”.

Grupin e formuam të përbërë nga pesë nxënës: Florent Restelica, Salih Kqiku, Blerim Haxhijaj, Medina Veliu dhe Semra Dërmaku. Thirrja se jemi në dhjetëshen e pranuar, na gëzoi. Tani na priste një detyrë e re: të intervistojmë nxënës, prindër dhe udhëheqës të shkollave të Prishtinës.

Kjo eksperiencë na ndihmoi shumë. Tre ditorëshi dhe puna e palodhëshme po na priste. Me 05.02.2016 u vendosëm në hotel dhe punëtoria me mentorin tonë, po na priste. Kishim fat të kishim një mentor të tillë si Arbnor Hasani. Në ditën e parë filluam të gjejmë shkaqet dhe pasojat e problemit. E pastaj në ditët në vijim, në një atmosferë pune dhe argëtimi, u përcaktuam në njërin prej shkaqeve kryesore “Mos menaxhimi i mirëfilltë i kohës dhe përdorimi pakufizim i rrjeteve sociale. U dakorduam që si zgjidhje të bënim një aplikacion. Me të cilin mendojmë se do të ketë përmirësim në planifkimin e kohës.Për ta bërë më atraktiv e quajtëm Doctor Time.

Gjatë ditë së dytë 06.02.2016 përgatitëm prototipin e këtij aplikacioni.Pasi u pëlqye nga të gjithë, të nesërmen me 07.02.2016 prezantuam projektin tonë para jurisë së: Unicef, Innovation Lab dhe PEN. Juria vendosi dhe kumtoi emrat e grupeve fituese. Secili prej grupeve do të merrte nga 2000€ për të realizuar projektin. Në rradhën e pesë grupeve fituese ishte edhe Doctor Time

. Ishte një përvojë dhe një hap tutje për ne. Tani vazhdojmë të punojmë për projektin. Do të kemi tre muaj mentorim nga mentorja jonë Arbnore Berisha.Projekti po ecë shumë mirë. Programer kemi përzgjedhur Rijad Bivolakun, nxënës i Medresesë Alauddin.

Presim të kemi sukses.

Posted in AktiviteteComments Off on Projekti DOCTOR TIME i nxënësve të medresesë në radhën e pesë grupeve fituese

Urime tetë vjetori i pavarësisë

Drejtoria e medresesë së mesme Alauddin në Prishtinë me stafin arsimor-edukativ u uron tetë vjetorin e pavarësisë së shtetit të Kosovës.

Me këtë rast lutemi te Allahu i Lartë që për të gjithë të ketë paqë, mirëqenie, suksese dhe lumturi.

Me respekt

Drejtoria

17.02.2016

Prishtinë

Posted in AktiviteteComments Off on Urime tetë vjetori i pavarësisë

Medresenë vizitojnë motrat tona nga medreseja e Tetovës

Të enjten më datë 03 dhjetor 2015, nxënëset e Medresesë “Isa Beu” nga Tetova së bashku me drejtorin e shkollës  dhe stafin arsimor, vizituan Medresenë “Alauddin” në Prishtinë. Në fillim vajzat u njohën me ambientet e shkollës e pastaj u shtrua një drekë për musafiret. Pas kësaj, në amfiteatrin e shkollës u shpërndanë disa dhurata modeste nga nxënëset e Prishtinës për stafin shkollës Isau Beu dhe nxënëset.
Pas kësaj së bashku bëmë një shëti në qytetitin tonë të bukur të Prishtinës, ku shpresojmë se të gjithë u ndanë të kënaqur. Me mysafiret e nderuara u ndamë më shpresën për takime të tilla të frytshme në të ardhmen.

Posted in AktiviteteComments Off on Medresenë vizitojnë motrat tona nga medreseja e Tetovës

Medreseja Alauddin viziton Medresenë ISA BEU në Shkup

Përveç aktiviteteve brenda saj kësaj here medreseja pati një aktivitet më ndryshe , vizitoi Medresenë ISA BEU në Shkup.

Ditë e Enjte (12.11.2015) në mëngjes , kryesia e shkollës , nxënës maturantë, drejtori, disa nga arsimatët dhe stafi admistrativ morrëm rrugën për në Shkup. Atmosfera në autobus ishte për mrekulli , ndëgjonim Kur’an , ilahi , si dhe vetë këndonim në grupe ilahi të ndryshme , po ashtu gjatë udhës nuk munguan këshillat e profesorëve dhe që për ne kishin vlerë të madhe.

Pas udhëtimit rreth dy orësh , mbërritëm në destinacionin e synuar –  “Medresenë ISA BEU” në Shkup. E veçantë ishte mirëpritja të cilën na e bënë maturantët e ISA BEUT.

Fillimisht na drejtuan drejt për në kafiterinë e shkollës ku ishte organizuar një koktej për ne.U njoftuam , bisedonim , më pas morri fjalën kryetari i shkollës së ISA BEUT ku na njoftoi me historikun e kësaj shkolle , nuk mungoi edhe leximi i Kur’anit nga nxënësit e të dy shkollave. Ps përfundimit të koktejit dhe relaksimit kryesia e shkollës së tyre na shoqëruan për ti parë konviktin e shkollës , biblotekën e shkollës , fushën e sportit , njashtu patëm nderin që ti shohim disa klasë se si funksionojnë gjatë orëve mësimore , u njoftuam edhe me planprogramin e tyre mësimor.

Më pas na drejtuan për në restaurant për të ngrënë drekë , ushqimi ishte i pregaditur për mrekulli , shërbimi ishte në nivel. Përfunduam ushqimin dhe tashmë ishte koha për ta falur namazin e drekës së bashku me nxënësit e ISA BEUT , ku ishte nderë të na prijë si imam nxënësi jonë hfz.Amir Isaki. Pas namazit ishte koha për ilahi ku u bë një grup i bërbashkët nga të dy shkollat , grup që ndëgjimin e tyre e ka qejf veshi i njeriut.

Falëm edhe namazin e ikindisë dhe kryesia e shkollës së tyre kishin pregaditur dhurata për të gjithë ne , veprim që na la përshtypje të mira. Pasi u  përshëndetëm me të gjithë stafin e shkollës ISA BEU dhe me maturantët e kësaj shkolle u nisëm për në Prishtinë.Gjatë  udhëtimit komentohej mirëpritja e tyre që ishtë për tu vlerësuar lartë.

Posted in AktiviteteComments Off on Medreseja Alauddin viziton Medresenë ISA BEU në Shkup

Medreseja Alauddin ndanë dekoratë dhe mirënjohje për medrsenë Isa Beu në Shkup

Drejtoi i medrsesë prof. Bahri Simnica dhe pjesë nga stafi arsimor e edukativ dhe nxënës me rastin e vizitës në Shkup ndanë mirënjohje dhe dekoratë për medresenë Isa Beu.

Medresesë Isa Beu i ipet dekorata “Shehidët Medresantë” për kontributin e dhënë dhe kujdesin për stafin e medresesë Alauddin dhe nxënësit e saj gjatë peridhës së luftës në Kosovë 1998/99.

Dekoratën dhe mirënjohjen e nga drejtori Bahri Simnica e pranoi drejtori i medresesë Isa Beu z. Ibrahim Idrizi. Ai me këtë rast falënderoi medresenë Alauddin për kontributin e vazhdueshëm në edukimin e brezavë të mbarë trojeve tona. Një punim dore punuar nga nxënëset e Isa Beut iu dhurua medresesë Alauddin.

Medreseja Alauddin me këtë mirënjohje e dokoratë nuk mund të shprehë mjaftueshëm falënderimin për këtë përkujdesje në ato kohë të vështira. Përkundër kësaj ajo që synohet me këtë gjest modest është që edhe njëherë të shprehet falënderimi i sinqertë me bindjen se ai që nuk i falënderon njerëzit nuk ka falënderuar as Allahun.

Posted in AktiviteteComments Off on Medreseja Alauddin ndanë dekoratë dhe mirënjohje për medrsenë Isa Beu në Shkup

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Kalendar

May 2021
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kyqu në E-mail