Archive | Aktivitete

Medreseja iu mirëpret, të nderuar nxënës!

Si çdo vit tjetër edhe në këtë vit shkolla jonë po shkëlqen me nxënsit e saj të rinj. Edhepse largimi i tyre nga familja ishte e vështirë dhe iu solli pak mërzi ,në fytyrat e tyre përsëri vërehej  krenaria dhe lumturia se janë bërë pjesë e kësaj shkolle. Medreseja  Alauddin gjithmonë ka qenë në përkrahje të nxënsëve e sidomos të nxënsëve të rinj duke iu ofruar dashuri, ngrohtësi e mbështetje.

Shoqata e nënsëve e organizoi një program të shkurtër për të iu shprehur mirëseardhje këtyre nxësëve të rinj që iu bashkuan kësaj shkolle dhe që u bashkuan në shoqërinë tonë.Programi filloi me leximin e disa ajeteve Kur’anore nga nxënësi Zekë Sokoli.Pastaj me një fjalë rasti u paraqit drejtori i Medreses Alauddin z.Bahri Simnica. Drejtori në fjalën tij nxënsëve të rinj iu uroi mirësardhje në këtë shkollë të ndritshme dhe i përgëzoi duke ju thënë se ju zgjodhët një shkollë që do të ndiheni krenar gjithmonë. Ai gjithashtu iu uroi suksese të mëtutjeshme. Ky program gjithashtu ishte i pasur edhe me ilahi të bukura nga kori i shkollës, monolog, recitim të thënjeve profetike etj. Ndërsa  në fytyrat e nxënsëve shihej harmonia dhe gëzimi.

Me këtë program synuam që nxënësit e posardhur t’i bëjmë të ndihen të lumtur dhe krenar, dhe të iu tregojmë se tani e tutje janë pjesë e një ambienti të mrekullueshëm dhe pjesë e një shoqërie të ndershme që gjithmonë do të jetë në përkrahjen tuaj. Prandaj edhe këtë vit Medreseja dëshmoi dashurinë dhe nderin e saj për nxënesit e rinj të cilët bënë një punë të qëlluar me zgjedhjen e Medresesë Alauddin shkollë të tyre.

Posted in AktiviteteComments Off on Medreseja iu mirëpret, të nderuar nxënës!

Kryeparlamentari Kadri Veseli shtroi iftar për nxënësit e Medresesë

Mbrëmë,  më 15.07.2015, Kryetari i Parlamentit të Republikës së Kosovës ka shtruar iftar për nxënëesit e Medresesë Alauddin në Prishtinë.  Drejtori, profesorët dhe nxenësit u priten ngrohtësisht nga Z. Kadri Veseli dhe stafi i Kuvendit, fillimisht duke vizituar së bashku objektin dhe sallen e Kuvendit, e pastaj sipas protokollit u vazhdua me Iftarin ne Restorant Liburnia, afër Kuvendit.

Kryetari Veseli u shpreh se ndihet shumë i kënaqur me pritjen e mysafirëve të rinj per Iftar, duke nënvizuar se bota dhe kujdesi ndaj vendit u takon të rinjve, dhe i inkurajoi për studime dhe edukim të vazhdueshëm. Ai shtoi se besimi në Zotin është fundament i jetës njerezore që ndihmon në mirëqenie, progres dhe harmoni mes njerezve. Ai i falenderoi nxënësit për pranimin e ftesës së Iftarit dhe tha se është mirënjohes për atë se çfarë ka bërë Medreseja në vitet ’90 për Kosoven, në shërbim të jetës së rëndë institucionale, politike e kulturore të asaj kohe.

Në anën tjeter, Drejtori Bahri Simnica e falenderoi Kryetarin e Kuvendit për ftesen dhe mikëpritjen për Medresene. Z. Simnica e theksoi rëndesinë e bashkëpunimit institucional dhe ndihmën që shkollat si pishtare të dijes i japin vendit. “Mikëpritja dhe nderimi që na është bërë do të jetojnë pafundësisht në mendjet e këtyre nxënësve si konsideratë, kujdes dhe inkurajim për të ecur përpara në jetë, si studentë dhe më vonë si profesionistë të vyer”, iu drejtua ai Kryeparlamentarit. Drejtori Simnica shfrytezoi rastin qëz. Veselin ta ftojë për një vizitë në Medrese, në vitin e ardhshëm shkollor.

Iftari është atmosferë e këndshme dhe moment ideal për bashkim, shkëmbim idesh, kultivim të respektit dhe dashurisë mes njerëzve. I tillë ishte edhe Iftari i shtruar nga Kryetari i Kuvendit, Z. Veseli.

FALEMINDERIT!

 

 

Posted in AktiviteteComments Off on Kryeparlamentari Kadri Veseli shtroi iftar për nxënësit e Medresesë

Nxënëset e pranuara në Medresenë e Mesme “Alauddin” -Prishtinë (2015\2016)

Nxënëset e pranuara në M.M.Alauddin -Prishtinë  (Klasa 10/ Viti shkollor: 2015\2016)
Nr. Emri Mbiemri Komuna
1 Fjolla Hashani Prishtinë
2 Amire Gërbeshi Prishtinë
3 Egzona Bellegashi Prishtinë
4 Agnesa Sahiti Prishtinë
5 Sara Fejziu Prishtinë
6 Fjolla Mustafa Prishtinë
7 Elfete Deliu Prishtinë
8 Donika Lushtaku Prishtinë
9 Donjeta Musliu Prishtinë
10 Fatime Nitaj Prishtinë
11 Makfire Fejzullahu Prishtinë
12 Blerinë Gashi Prishtinë
13 Arta Bislimi Prishtinë
14 Ensare Islami Prishtinë
15 Ardhmërie Haxholli Prishtinë
16 Firdesa Sylejmani Prishtinë
17 Erëza Zhushi Prishtinë
18 Enda Zhushi Prishtinë
19 Lejla Aliu Prishtinë
20 Linda Berisha Prishtinë
21 Mirlida Kaqiu Prishtinë
22 Meke Ilazi Podujevë
23 Majlinda Berisha Podujevë
24 Redona Podvorica Podujevë
25 Djellona Lushtaku Podujevë
26 Rajmonda Humolli Podujevë
27 Ajsheemine Shala Podujevë
28 Valbona Rama Podujevë
29 Hajrie Rama Podujevë
30 Edita Alshiqi Podujevë
31 Rina Toverlani Podujevë
32 Arlinda Tahiri Podujevë
33 Fatlinda Tahiri Podujevë
34 Aulona Hasanaj Pejë
35 Merva Kelmendi Pejë
36 Xhenete Zeqiri Pejë
37 Medina Kastrati Pejë
38 Sumeja Bashota Mitrovicë
39 Amira Myrta Gjakovë
40 Shpëtime Zekolli Vushtrri
41 Lirije Imeri Vushtrri
42 Amra Klisurica Vushtrri
43 Samire Musa Vushtrri
44 Medina Behrami Vushtrri
45 Medina Mëziu Lipjan
46 Almire Bytyqi Lipjan
47 Herolinda Olluri Lipjan
48 Medina Sahiti Obiliq
49 Alma Baftiu Shtime
50 Edonë Bajrami Shtime
51 Pranvera Beqiri Shtime
52 Drita Luma Kaqanik
53 Blertona Kriva Kaqanik
54 Florijeta Hysa Kaqanik
55 Njomza Sallahu Ferizaj
56 Esma Qerkini Ferizaj
57 Almedina Abedini Gjilan
58 Almedina Krasniqi Kamenicë
59 Leartë Zubaku Kamenicë
60 Eriona Hoti Malishevë

Posted in AktiviteteComments Off on Nxënëset e pranuara në Medresenë e Mesme “Alauddin” -Prishtinë (2015\2016)

Nxënësit e pranuar në Medresenë e Mesme “Alauddin” -Prishtinë (2015\2016)

Nxënësit e pranuar në M.M.Alauddin -Prishtinë

Klasa e 10-të / Viti shkollor: 2015/2016

Nr. Emri Mbiemri Komuna
1 Asdren Gashi Prishtinë
2 Haris Siqani Prishtinë
3 Arlind Ademi Prishtinë
4 Rinor Dalipi Prishtinë
5 Enis Musliu Prishtinë
6 Liridon Goxhufi Prishtinë
7 Kasim Dërmaku Prishtinë
8 Bleron Uka Prishtinë
9 Dren Koprani Prishtinë
10 Rexhep Avdullahu Prishtinë
11 Lirim Avdullahu Prishtinë
12 Liridon Syla Prishtinë
13 Egzon Fazliu Prishtinë
14 Sabit Sogojeva Prishtinë
15 Dardan Llapashtica Prishtinë
16 Argent Gërguri Prishtinë
17 Petrit Morina Prishtinë
18 Krenar Ferizi Prishtinë
19 Liburn Bajrami Prishtinë
20 Fisnik Raqi Prishtinë
21 Imer Ismajli Prishtinë
22 Rinor Fejzullahu Prishtinë
23 Albin Salihaj Prishtinë
24 Labinot Lahu Prishtinë
25 Arianit Mehmeti Prishtinë
26 Armend Shabani Prishtinë
27 Abdurrahman Shabani Prishtinë
28 Enes Pireva Prishtinë
29 Lorik Thaqi Prishtinë
30 Hakim Zeqiri Prishtinë
31 Arban Shehu Prishtinë
32 Petrit Sekiraqa Prishtinë
33 Rinor Gashi Prishtinë
34 Gëzim Muqolli Prishtinë
35 Leutrim Islami Prishtinë
36 Altin Zeqiri Vushtrri
37 Mustafë Dallku Vushtrri
38 Flakron Bunjaku Vushtrri
39 Lirigzon Zariqi Vushtrri
40 Leotrim Zeqiri Vushtrri
41 Amir Maxhuni Vushtrri
42 Drilon Gashi Vushtrri
43 Almir Osmani Vushtrri
44 Dibran Bahtiri Vushtrri
45 Besnik Fekaj Skënderaj
46 Omer Maksuti Skënderaj
47 Jusuf Maksuti Skënderaj
48 Arbër Hyla Gjakovë
49 Florent Thaqi Gjakovë
50 Arbër Lala Gjakovë
51 Adl Rraci Gjakovë
52 Blend Berisha Gjakovë
53 Abdurrahman Rama Mitrovicë
54 lirik Hoti Mitrovicë
55 Enes Latifi Mitrovicë
56 Abdullah Hajrizaj Pejë
57 Mendim Shkreli Pejë
58 Artan Berisha Hani I Elezit
59 Dardan Jaha Kaqanik
60 Bunjamin Rexha Kaqanik
61 Çlirim Luta Kaqanik
62 Arianit Hoxha Shtime
63 Shpresmir Dugolli Shtime
64 Lirim Hoxha Shtime
65 Driton Mahmuti Shtime
66 Letlir Ademaj Shtime
67 Ermal Mehmeti Ferizaj
68 Amir Qerkini Ferizaj
69 Blerim Ramabaja Ferizaj
70 Çlirim Rexhaj Ferizaj
71 Flakrim Mustafa Ferizaj
72 Shurejm Shaqiri Obiliq
73 Bleron Berisha Obiliq
74 Albin Metaj Lipjan
75 Shuajb Qerimi Lipjan
76 Sovran Mani Lipjan
77 Flamur Hoxha Podujevë
78 Çlirim Musa Podujevë
79 Dardan Hyseni Podujevë
80 Arbër Hoxha Podujevë
81 Amir Ismaili Podujevë
82 Bilall Murati Podujevë
83 Sabit Gashi Podujevë
84 Ermal Hyseni Podujevë
85 Artan Feta Podujevë
86 Enis Rexha Drenas
87 Meriton Abdyli Drenas

 

Posted in AktiviteteComments Off on Nxënësit e pranuar në Medresenë e Mesme “Alauddin” -Prishtinë (2015\2016)

Urime muaji i bekuar Ramazan!

Medreseja e mesme Alauddin të gjithë besimtarët musliman u uron për ardhjen e muajt Ramazan duke e lutur Allahun e Lartësuar e të Mëshirshëm për agjërim të lehtë e të pranuar.

Qoftë ky muaj i begatë me shumë adhurim, solidaritet e dashuri për të gjithë!

Allahu u pranoftë të gjitha adhurimet vlera e të cilave shtohet në këtë muaj të bekuar.

Me respekt

Drejtoria e medresesë

Posted in AktiviteteComments Off on Urime muaji i bekuar Ramazan!

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Kalendar

May 2021
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kyqu në E-mail