Archive | Aktivitete

Me prof. Driton Arifin medresesë i shtohet edhe një magjistër i shkencave

Në Universitetin e HapurAmerikan – Dega ne Kairo , prof Driton Arifi  mbrojti  titullin e magjistraturës në lëmin e Jurisprudencës-fikhut islam

“ Imam Zufer Ibn Hudhejli , mendimet e tij ekskluzive dhe divergjente ndaj  Imam Ebu Hanifës në kapitullin e namazitdhezekatit- studim krahasues në katër shkollatjuridike-medh’hebet”  ishte tema me të cilën prof Dritoni mbrojti këtë gradë shkencore.

Mbrojtja e temës u bë përpara komisionit të përbërë nga :

  1. Prof. Dr. Muhamed Nebil Ganaim , professor i Sheriatit islamik në Fakultetin e Shkencave (Darul-Ulum) Universitetin e Kairos.                         Mentor.
  2. Prof. Dr. Ibrahim Abdurr-rrahim, professor i sheriatit islamik , poashtu në Fakultetin e Shkencave(Darul-Ulum) , Universiteti I Kairos. Anëtar
  3. Prof. Dr. SabriAbdurr-rreuf , professor I  Fikhut Komperativ , Fakultetit të Sheriatit , nëUniversitetin e Az’harit.                                                 Anëtar

Pas diskutimeve dhe analizave puna e kandidatit në fjalë u vlerësua me notë të shkëlqyeshme.

Medrseja Alaudin punëtorit të saj i uron për titullin e ri duke lutur Allahun për të dhe për të gjithë të tjerët të kenë suksese të mëtejshme nga të cilat do të kenë dobi të gjithë.

Janar 2014

Prishtinë

Posted in AktiviteteComments Off on Me prof. Driton Arifin medresesë i shtohet edhe një magjistër i shkencave

Shënohet mevludi me hoxhë Ilaz ef. Rrahmanin

Në një ambient të bukur dhe atraktiv në medresenë Alauddin u shënua manifesitmi i mevludit-ditëlindjes e të dashurit tonë Muhamedit a.s..

Programi u hap me ashere nga Kur’ani fisnik të cilën e këndoi nxënësi maturant Vesel Sulejmani.

Me fjalë rasti u paraqit drejtori Bahri Simnica i cili pasi falënderoi nxënësit dhe kujdestarin për këtë organizim në mënyrë të veqantë falënderoi hoxhën musafir Ilaz ef. Rrahmanin. Drejtori në fjalën e tij theks të veqantë i dha karrierës së bujshme të hoxhës dhe aktivitetetve të tij të shumta në thirrje-davet.

Pas disa ilahive e monologjeve fjala kryesore ishte për këtë musafir të nderuar i cili  pa dyshim se ishte freskia dhe kënaqësia më e madhe e këtij programi.

Mulla Ilazi në dersin e tij për pejgamberin a.s. theksoi shumë fakte me të cilat argumentoi se Muhamedi a.s. duhet të jetë shëmbëlltyrë për të gjithë ne dhe se në pasimin e tij është shpëtimi ynë. Ai takimin e tij me ne e përfundoi me një poezi të mrekullueshme me të cilën i kënaqi dhe fascionoi të gjithë. Hoxha ishte shumë aktiv dhe energjik anipse në moshë të shtyer saktësisht 90 vjet.

Ai nga nxënësit u nda me këshillën që të i ndëgjojnë dhe respektojnë mësuesit e tyre dhe të shfrytëzojnë kohën maksimalisht.

Shkolla falënderon mulla Ilazin për kohën dhe kontributin e tij për nxënësit e shkollës sonë.

16.01.2014

Prishtinë

Posted in AktiviteteComments Off on Shënohet mevludi me hoxhë Ilaz ef. Rrahmanin

Medreseja Alauddin shënon ‘Ditën Botërore të Tolerancës’

Në amfiteatrin e bukur të medresesë me  një program të pasur medreseja Alauddin shënoi ditën botërore të tolerancës.

Projekti i  kishte për qëllim të promovonte  tolerance në Medrese duke ofruar shprehje praktike të saj dhe duke tejkaluar kështu fjalimet  që zakonisht bëhen. Ideja dhe raelizimi i këtij projekti u bë nga paraletja e vajzave të medresesë së Prishtinës.

E veçanta e këtij programi ishin mysafiret.  Të ftuarat ishin nga subjekte politike, nga fusha te ndryshme te artit, nga shkollat e Mesme  të Prishtinës, organizatat joqeveritare dhe nga komunitetet fetare.

Me të hyrë në ambientin e shkollës të ftuarat u pritën nga vajzat me veshje kombëtare. Derisa të ftuarat u akomoduan,programi filloi.

Siç e do rendi programi filloi me lexim Kurani nga nxënësja Nedrete Ahmedi . Më pas nga prezentueset e programit u ftua Prof.Shahë Memishi të përshëndes dhe falënderoj mysafiret për prezencën e tyre dhe punën e palodhur të vajzave gjatë realizimit të këtij evenimenti.

Koha ishte e një fjalimi vedijësues të cilin me nder ëe mbajti një përfaqësuese e Instuticioneve Shtetërore,Kapitenja e Policisë së Kosovës Znj.Tahire Haxholli. Fjalën më pas e mori Dr.Natyre Agani e cila ligjërimin e saj për Tolernacën në përgjithësi e bëri mjaft atrativ. Me fjalë rasti u paraqit  edhe  znj. Labinote Demi anëtare e parlamentit të Kosovës dhe pas saj vijoi një fjalim i këndshëm nga përfaqesues të  Komuniteti Katolik të Kosovës.

Më pas vijuan pikat e ndryshme, rej te gjithave rëndësi të veçant ishin dy pjesët teatrale që për qëllim kishin Tolerancen ndëretnike. Gjithashtu edhe videoja e përgatitur nga ideatoret e evenimetit, që kishte për qëllim mesazhin për prindërit, të ia mësonin fëmijëve të tyre Tolerancën. Dhe kakrakteristika e këtij evenimenti ishte pika e fundit, recitali në gjuhë të ndryshme, por të cilat kishin qëllim të njëjtë, promovimin e tolerancës.

 

Pas përfundimit të të gjitha pikave, nga prezentueset u bë e ditur se Drejtoria e Shkollës për nder të mysafireve kishte përgatitur një koktej i shoqëruar me ekspozitë të punuar nga vajzat e shkollës. Gjatë koktejit pati biseda te ndryshme te cilat përafronin çdo njeri. Dhe mund të themi se programi ia arriti qëllimit te tij ‘Tolerancës’.

 

Vlen të përmendet se ideatoret e këtij evenimeti ishin: Aldonisa Gashi dhe Xheneta Bytyqi nga klasa 12/4, të cilat përzemërsisht falenderojnë  drejtorinë e e Medreses dhe  të gjithë stafin arsimorë për përkrahjen dhe ndihmën e palodhshme që ofruan.

 

Në fund do të donim që secili prej nesh të kishte pak ngjyrim tolerance në karakterin e vet, mesazh nga Medreseja.

Prishtinë

Tetor, 2014

Posted in AktiviteteComments Off on Medreseja Alauddin shënon ‘Ditën Botërore të Tolerancës’

Medresanti Vesel Sylejmani morri pjesë në garat e Kuranit në Stamboll

Edhe në këtë vit Medreseja Alauddin morri pjesë në Garat e Kuranit të mbajtura në Stamboll.  Nxënësi i vitit të 13 Vesel Sylejmani ishte ai që përfaqësoi shkollën tonë në këto gara. Ai më paraqitjen e tij mahnitëse la shumë mbresa tek të pranishmit, i cili u dekorua me mirënjohje dhe me një shpërblim.

Ia vlen të theksohet se këto gara të Kur’anit në Stamboll janë shumë të rëndësishme kur  dihet se më shumë së 35 të botës morën pjesë, në mesin e tyre edhe shumë lexues nga Egjipti që njihet edhe si djepi i mjeshtërve të leximit të Kur’anit.

Urojmë që nxënësit tonë edhe në të ardhmen të arrijë suksese në gara të tilla kudo që ato zhvillohen.

Posted in AktiviteteComments Off on Medresanti Vesel Sylejmani morri pjesë në garat e Kuranit në Stamboll

Shfleto numrin e ri te revistes shkollore Drita e Kur’anit

Pas një pune serioze e të palodhshme të nxënësve,  e në mënyrë të veçantë të redaksisë, nxënësit nxorën numrin e 32 –të  të revistës shkollore “Drita e Kur’anit” .

Revista është e pasur me shumë punime të nxënësve, poezi e ese, kuriozitete, anekdota e përshkrime të aktiviteteve të ndryshme dhe interviste me veteranin e arsimit islam Bajrush ef. Ahmeti.

Numrin e fundit të revistes mund ta lexoni apo edhe ta shkarkoni duke klikuar këtu apo mbi foto.

Posted in Aktivitete, RevistaComments Off on Shfleto numrin e ri te revistes shkollore Drita e Kur’anit

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Kalendar

May 2021
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kyqu në E-mail