Archive | Galeri

Edukatori Mr. Muhamed Stublla magjistër për herë të dytë

Mr. Muhamed Stublla edukator në Medresenë e Mesme “Alauddin” në Prishtinë, magjistroi për herë të dytë, por, tani në Fakultetin “Medh’hebi Hanefi” – drejtimi: Fikhu Hanefi.
Për herë të parë kishte magjistruar në vitin 2016 në Shkencat e Hadithit (drejtim ky, bazik i tij). Të dy këto suksese të arritura pranë Universitetit El-Ulum El-Islamije El-Alemije të Jordanit.
Ai u lind në fshatin Herticë, Komuna e Podujevës. Shkollën fillore e përfundoi në fshatin e lindjes, ndërsa të mesmen e vazhdoi në Medresenë e Mesme “Alaudin” në Prishtinë.
Në vitin 2009 u regjistrua në Universitetin El-Ulum El-Islamije El-Alemije të Jordanit, në drejtimin “Bazat Themelore të Fesë” për t’i përfunduar studimet në vitin 2014.
Më pas studimet pasuniversitare-master i vazhdoi në drejtimin e Shkencave të Hadithit në po të njejtin Universitet, të cilat i përfundoi në vitin 2016.
Nga janari i vitit 2017 vazhdon studimet e Doktoratës pranë Universitetit Shtetëror të Jordanit, drejtimi i Shkencave të Hadithit dhe është në përgatitje të disertacionit.
Medreseja e uron z. Stublla për këtë arritje dhe i dëshiron suksese të reja.

Posted in Aktivitete, GaleriComments Off on Edukatori Mr. Muhamed Stublla magjistër për herë të dytë

NJOFTIM

NJOFTIM
Ju njoftojmë që sipas UA për kalendarin e vitit shkollor parashihej që data 30.11.2020 me qenë dite pushimi, ku ne ashtu vepruam dhe i lajmëruam të gjithë nxënësit. Mirëpo, të premten kuptuam që kjo çështje ndryshoi nga qeveria dhe tani u konfirmua edhe nga Ministria e Arsimit që dita e hëne të jetë ditë e rregulltë pune.

Pra, ju njoftojmë që dita e hëne 30.11.2020 do të jetë ditë pune .

Kërkojmë mirëkuptimin tuaj për këtë ndryshim!

Ju faleminderit!

Drejtoria e shkollës

Posted in Aktivitete, GaleriComments Off on NJOFTIM

GËZUAR FESTA E FLAMURIT – 28 NËNTORI

GËZUAR FESTA E FLAMURIT – 28 NËNTORI

Me rastin e Ditës së Flamurit Kombëtar, Medreseja Alauddin i uron të gjithë nxënësit, mësimdhënësit, dhe stafin administrativ e teknik të shkollës.

URIME TË PËRZEMËRTA PËR TË GJITHË SHQIPTARËT!

ZOTI E RUAJTTË ATDHEUN TONË!

Posted in Aktivitete, GaleriComments Off on GËZUAR FESTA E FLAMURIT – 28 NËNTORI

NXËNËSET E KLASËS SË DHJETË FILLOJNË LEXIMIN NË KURANIN FAMËLARTË

Të lumtura me rastin e hyrjes në leximin e Kuranit!
Një ndjenjë e papërshkruar me fjalë…
Vërtet fjala e Allahut Fuqiplotë është fjala më e bukur në fytyrën e tokës, dhe leximi (këndimi) i tij është më mbreslënësi për besimtarët.
Pas dy muajsh punë të përbashkët me klasët e 10-ta, duke filluar me mësimin e shkronjave kuranore, shkrimin dhe shqiptimin e drejtë të tyre, lidhjen e fjalëve dhe njohjen e rregullave elementare, nxënëset e klasëve të dhjeta, falë Zotit arritën të hyjnë në leximin e Kuranit Fisnik!
Duke e ditur rëndësinë dhe vlerën e këtij evenimenti, prezantoi edhe Drejtori i shkolllës prof. Fadil Hasani dhe mbajti një fjalë rasti, ku ndër të tjera i porositi nxënëset që udhërrëfyes dhe shoqërues jetësor ta kenë Kuranin Famëlartë.
Medreseja uron që ky sukses i nxënëseve, t’i paraprijë edhe shumë sukseseve të tjera në të ardhmen!
Drejtori i shkollës gjithashtu i përgëzoi të gjitha nxënëset për punën, si dhe e vlerësoi lart punën dhe angazhimin e profesoreshës Valbona Asllani në punën e saj me nxënëset duke e inkurajuar për projekte të reja.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Posted in Aktivitete, GaleriComments Off on NXËNËSET E KLASËS SË DHJETË FILLOJNË LEXIMIN NË KURANIN FAMËLARTË

Nxënësja Erjonë Bresa fituese e garës ndërkombëtare të matematikës “Math Kangaroo Kosovo”

Nxënësja Erjonë Bresa fituese e garës ndërkombëtare të matematikës “Math Kangaroo Kosovo” 

Erjonë Bresa, nxënëse e klasës 11/6 e medresesë Alauddin, Paralelja e ndarë fizike në Prizren, është fituese e garës ndërkombëtare të matematikës “Math Kangaroo Kosovo”. Ajo ka arritur rezultate të larta në këtë test. Qëllimi i testit ishte t’i motivojë sa më shumë nxënësit për të studiuar matematikën.
Koordinatori i paralelës së Prizrenit, Almedin Ejupi, ka përgëzuar nxënësen për suksesin e arritur dhe i dëshiroi suksese të tjera në të ardhmen.  
Në anën tjetër, koordinatori falënderoi z. Abdullah Sylejmanin, koordinatorin rajonal dhe komunal të Institutit ATOMI për organizimin e kësaj gare dhe për bashkëpunim.
Organizimi i testit “Kangaroo” është përgjegjësi e Institutit ATOMI, me përkrahjen e Ministrisë së Arsimit dhe me autorizimin e Asociacionit Kangourou Sans Frontieres (AKSF). 
Kangaroo është gara më e popullarizuar në botë për matematikë, që ka për qëllim promovimin dhe popullarizimin e matematikës, si dhe përkrahjen e talenteve të fushës së matematikës.

image

image

image

Posted in Aktivitete, GaleriComments Off on Nxënësja Erjonë Bresa fituese e garës ndërkombëtare të matematikës “Math Kangaroo Kosovo”

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Kalendar

May 2021
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kyqu në E-mail