Medreseja Alaudin

Emrat e shehidëve të Medresesë së Mesme “Alauddin” prej tani edhe në pllakatë mermeri

Lajme dhe aktivitete-Uncategorized

“E për ata që vdesin në rrugën e Allahut mos thoni:”Janë të vdekur”. Jo, ata janë të gjallë, por ju nuk e kuptoni (gjallërinë e tyre).” (Kur’ran: 2;154)

Ky ajet kuranor u prinë emrave të 27 shehidëve të medresesë Alauddin të vendosur në një pllakatë mermeri.

Renditja e emrave është bëre në bazë të alfabetit duke u shkruar emri dhe mbiemri, data e lindjes dhe data e rënies shehid.

Pllakata në fjalë është vendosur në murin e shkollës në pjesën e djathtë para hyrjes.

Medreseja Alauddin këta nxënës të dikurshëm të saj e tani shehid i kujton me shumë nder e krenari.

Vetëm i Madhi Allah mund të i shpërblej aq sa e meritojnë të shpërblehen këta dëshmorë të nderuar.

Allahu i nderoftë me FIRDEVSIN E LARTË, e neve atje me ta na takoftë.

Ndaje: