Categorized | Aktivitete

Të gjithë kundër duhanit me moton ” Hiq dorë sot! Nesër bëhet vonë”.

Nxënësit e medresesë së mesme Alauddin në Prishtinë e thanë fjalën e tyre:” Hiq dorë sot! Nesër bëhet vonë”.  Me këtë moto në amfiteatrin e medresesë organizuan dhe paraqitën një program të pasur dhe shumë efikas kurdër pirjes së duhanit.

Siq e do rendi programi filloi me ajete nga Kur’ani fisnik ajete nga i cili lexoi nxënësit Ajdin Aliji.

Meqë drejtori ishte për punë zyrtare  jashtë shkollës në emër të tij para të pranishmëve u paraqit prof. Muharrem Tërnava.

I ftuar për të ligjëruar  rreth duhanit dhe dëmeve të tij në aspektin mjekësor-shkencor ishte Dr. Agron Rexhepi. Dr. Rexhepi në paraqitjen e tij të mrekullueshme veq argumenteve shkencore për dëmet e duhanit dhe pasojat e tij në spikamë vuri edhe aspekte tjera të rëndesishme për nxënësit në veqanti rëndësia e të ushqyerit mirë dhe aktivitetet fizike.

Për rrezikun e duhanit dhe dëmet e tij nga kënvështrimi islam para të pranishmëve me një ligjëratë të shkurtër por shumë domethënëse u paraqit prof. Samir Ahmeti.

Programi ishtë i pasur edhe me monolg, sllajde rreth duhanit dhe rrezikut të tij, fotogaleri e aktiviete tjera përcjellëse.

Programi përfundoi me përshtypje shumë të mira për organizimin dhe rezultatet e synuara u arritën. Kështu ishtë bindja e të gjithë pjesëmarrësve.

” Hiq dorë sot! Nesër bëhet vonë”.

03.12.2014

Prishtinë

Ky postim eshte shkruar nga:

- i cili ka 381 poste ne Medreseja Alauddin Prishtinë.


Kontaktoni autorin

“Thërriti në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe këshilla të mira dhe polemizo me ta me atë mënyrë që është më e mira.” (Nahl, 16:125)

Get Adobe Flash player Wordpress Plugin By Tax Accountant

Kalendar

May 2021
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kyqu në E-mail