Featured Stories
Pensionohet profesori i rregullt i gjuhës arabe, z. Miftar Ajdini Profesori Rusinovci mbron disertacionin e doktoratës GARAT E HADITHIT Donacion nga shkolla binjake “Shehid Omer Halis Demir”
 

Konkurs për profesor të gjuhës arabe

Republika e Kosovës Komuna e Prishtinës SHML” MM “Alauddin”” Nr. 120/21, dt. 22.03.2021 Shkolla e Mesme e Lartë – M. M. “ Alauddin” – Prishtinë në bazë të nenit 11, paragrafi 1, nenit 18, paragrafi 1, të Ligjit Nr. 03/L-149, për Shërbimin Civil të Republikës së Kosovës, në bazë të statutit të shkollës neni 67, […]

Pensionohet profesori i rregullt i gjuhës arabe, z. Miftar Ajdini

Pensionohet profesori i rregullt i gjuhës arabe, z. Miftar Ajdini

Profesori i gjuhës arabe në paralelen e Prizrenit, z. Miftar Ajdini, pas kontributit të tij të çmuar në Medresenë Alaudin, javën që shkoi është pensionuar. Drejtoria dhe stafi i MM Alauddin e falënderojnë profesorin Ajdini për punën e palodhshme në edukimin dhe arsimimin e gjeneratave në shkollën tonë, dhe i dëshirojnë shëndet dhe gjithë të […]

Pensionohet profesori i rregullt i gjuhës arabe, z. Miftar Ajdini
Profesori Rusinovci mbron disertacionin e doktoratës

Profesori Rusinovci mbron disertacionin e doktoratës

Profesori i rregullt i shkollës sonë i lëndës së gjuhës angleze, Xhevdet Rusinovci, sot, me sukses ka mbrojtur disertacionin e doktoratës në Universitetin e Gracit në Austri, dhe i është dhënë titulli Doktor Shkence në fushën e Metodikës dhe Linguistikës Aplikative. Medreseja Alauddin e uron profesorin Rusinovci për titullin shkencor dhe i uron suksese të […]

Profesori Rusinovci mbron disertacionin e doktoratës
GARAT E HADITHIT

GARAT E HADITHIT

GARAT E HADITHIT
Donacion nga shkolla binjake “Shehid Omer Halis Demir”

Donacion nga shkolla binjake “Shehid Omer Halis Demir”

Medreseja e Mesme “Alauddin” në Prishtinë ka pranuar një donacion nga shkolla e binjakëzuar “Shehid Omer Halis Demir” në Ankara, ku përmes Dijanetit të Turqisë, në ambientet e Medresesë në Prishtinë është bërë dhurimi i këtij donacioni. Me 20 tabela të mençura së bashku me projektor dhe 400 kuranë është pajisur nga sot kjo shkollë, […]

Donacion nga shkolla binjake “Shehid Omer Halis Demir”
Xhamitë – shkollat e edukimit shpirtëror

Xhamitë – shkollat e edukimit shpirtëror

26 September 2011

Xhamitë – shkollat e edukimit shpirtëror Shkruan:Rrustem Spahiu Shkollat e para dhe  te vërteta në islam ishin  xhamit të cilat qysh në fillim të  Islamit nuk ishin vetëm vende për kryerjen e lutjeve fetare edhe pse islamizmi në esencë nuk lejon klerikizëm, sepse kleri e redukton fenë në formalitet të shërbimit të Zotit, por është […]

Lexoje te plote

Postuar te UncategorizedComments Off on Xhamitë – shkollat e edukimit shpirtëror

Kalendari shkollor 2014/2015

Kalendari shkollor 2014/2015

20 September 2011

Lexoje te plote

Postuar te Kalendari shkollorComments Off on Kalendari shkollor 2014/2015

Nënshtrimi-Bindja / Shkruan: Rrustem Spahiu

Nënshtrimi-Bindja / Shkruan: Rrustem Spahiu

22 August 2011

Jo shumë moti në një diskutim mbi islamin është parashtruar edhe kjo pyetje:”Si ndikon në islam dhe tek myslimanet principi i përgjithshëm i nënshtrimit të cilin siç e dimë e shprehim kur jemi në lutje ?” Kjo na ka shty që ta kërkojmë edhe përgjigjen. Kemi parë që gjatë veprimeve metodologjike atë që duhet përcjell […]

Lexoje te plote

Postuar te UncategorizedComments Off on Nënshtrimi-Bindja / Shkruan: Rrustem Spahiu

DAVE

21 May 2011

THIRRJA ISLAME DEFINIMI I DA`VES Definimi i da`ves në aspektin terminologjik Vlera e Da`ves islame Domosdoshmëria dhe nevoja e Da`ves NORMA E DA`VES Mendimet e dijetarëve rreth obligueshmërisë së  thirrjes islame Mendimi i parë Mendimi i dytë Keqkuptimi i ajetit kuranor Kategoritë e thirrësve Kategoria e parë ; Pejgamberët Kategoria e dytë: Dijetarët Kategoria e […]

Lexoje te plote

Postuar te KurrikulatComments Off on DAVE

HADITH

21 May 2011

HADITHI  – 1 Veprat shpërblehen sipas qëllimit Njohje me transmetuesin e hadithit Vlera e hadithit Hadithi Garib Veprat shpërblehen vetëm sipas qëllimit Vlera e nijetit në ajete e hadithe Definimi i nijetit është i domosdoshëm Secilit i takon ajo që e ka bërë nijet Hixhreti për interes të kësaj bote Mësime dhe urtësi nga hadithi […]

Lexoje te plote

Postuar te KurrikulatComments Off on HADITH