Medreseja Alaudin

Përmbyllet dita e parë e garave të diturisë

Lajme dhe aktivitete

Në një ambient të bukur garues, në amfiteatrin e shkollës, sot u përmbyll dita e parë e garave të diturisë. Paralelet e vajzave në Prishtinë dhe Prizren garuan sot me njëra tjetrën, për t’i dhuruar shkollës një prej ditëve më të bukura, atë të shpalosjes së njohurive të tyre në lëndë të ndryshme mësimore. Garat u zhvilluan në dy nivele: niveli i parë (klasat 10 dhe 11), dhe niveli i dytë (klasat 12 dhe 13).

Gara ishte tejet e fortë, grupe garuesesh vazhduan madje deri në raundin e katërt të garimit. Komisioni vlerësues, i përbërë nga Sabri Bajgora –BIK, Hatixhe Sadriu, prof. dhe Emine Vezaj, prof., pas vlerësimeve konzekutive, shpalli fitues:

Niveli i parë (kl. 10,11):

VENDI I PARË      –      Klasa 11 – Prishtinë  (Besa Kqiku, Ermira Mehani, Imrane Sylejmani)

VENDI I DYTË      –      Klasa 11 – Prizren (Leurita Aliu, Saranda Kadiri, Almire Morina)

VENDI I TRETË    –      Klasa 10 – Prishtinë (Jehonë Sylejmani, Vildane Gashi, Fatlinda Klinaku)

VENDI I KATËRT –      Klasa 10 – Prizren (Blerta Ibrahimi, Mirjeta Qollopeku, Hajrunise Sylka)

Niveli i dytë (kl. 12, 13):

VENDI I PARË       –       Klasa 13 – Prishtinë (Mersime Krasniqi, Bardha Kqiku, Adelina Tahiri)

VENDI I DYTË       –       Klasa 12 – Prizren (Liridona Jusufi, Isabere Fejziu, Mediana Kryeziu)

VENDI I TRETË     –       Klasa 12 – Prishtinë (Hyrishahe Morina, Vlora Sopjani, Fatime Murina)

VENDI I KATËRT  –       Klasa 13 – Prizren (Sumeje Jonuzi, Mimoza Lohaj, Alma Destani)

Drejtoria e Medresesë së mesme “Alauddin” në Prishtinë, shpërbleu grupet fituese me këto çmime:

Vendi i parë: 120 euro, mirënjohje, libër.

Vendi i dytë: 90 euro, mirënjohje, libër.

Vendi i tretë: 60 euro, mirënjohje, libër.

* Vendi i katërt: 30 euro, libër (për pjesëmarrje)

Garat vazhdojnë të hënën me paralelet e djemve, të Prishtinës, Gjilanit dhe Prizrenit.          (Xh. R)

Ndaje: