Medreseja Alaudin

Rrugëtimi i hafëzës së shkollës sonë

Lajme dhe aktivitete-Uncategorized

Hafëze ,sa emer i bukur që është por jo edhe i lehtë për tu arritur. Rruga deri tek vendi i mësimit ishte e gjatë, ecja ishte e mundimshme, arritja në kohë në xhami ishtre stresuese. Koha prej kohës ndryshonte. Ndonjëherë binte shi ose ndoshta ishte vapë e madhe,vetëtonte,bubullonte,binte borë. Koha nuk ishte e njëjtë ,ndryshonte por qëllimi i shoqes tonë ,Shyhrete Rrahimi mbeti një. Donte të arrinte kënaqësinë e Allahut përmes mësimit përmendsh të Kuranit që në moshë të hershme ajo e bëri Kuranin pjesë të pandashme të jetës së saj.

Shyhrete Rrahimi shkronjat e Kur’anit i mësoi tek Ganimete Abdyli, ish nxënëse e shkollës sonë. Pastaj, përforcimin e leximit dhe rregullat e texhvidit i mësoi tek Hoxha Osman Abazi (Allahu e mëshirofte) duke qenë edhe shkak që ajo të fillonte memorizimin e Kuranit. Pas vdekjes së hoxhës të nderuar ajo bëri përsëritje tek muezini i xhamis Mulla Bahtir Majaci në Prishtinë, kurse për të përfunduar këtë qështje të rëndësishme mësoi tek hoxha Qemail Sopi ku ai u përkujdes me zell dhe përpikmëri që ajo të jetë një ndër hafizet-mbajtëset e Kuranit. Për një periudh prej dy vjet e tre muaj Shyhrete Rrahimi arriti të përfundoj mësimin e Kuranit përmendsh , falenderimi i takon të Lartmadhëruar.

Një measzh: nëse dëshiron të arrish në cakun që ia ke vënë vetes atëherë ato nuk realizohen vetvetiu andaj, ngritu! Ngritu që të realizosh ëndrrën tënde zgjuar. Ngritu që të përballosh sfidat, ta matësh durimin e të korrësh suksesin me lejen e Allahut.

Ndaje: