Medreseja Alaudin

Aktiviteti Eureka ne Medresene Alauddin

Lajme dhe aktivitete-Uncategorized

Në ambientet e shkollës së mesme te Medrese Alauddin ne Prishtine  me datën 22.02.2018 është mbajtur aktiviteti i lendes se Fizikës EUREKA i realizuar nga nxënëset e  klasës së 10 me dy paralelet e saja 3 dhe 4 nen udhëheqjen e profesoreshës  se fizikës Fexhrije Simnica – Ismaili.

Tematikat e aktivitetit ishin Energjia dhe Dinamika, te cilat u shpjeguan si dukuri fizike e te cilat u bene edhe me shume interesante  përmes eksperimenteve te realizuara  nga vete nxënëset në një mënyrë mjaft kreative. Po ashtu ne hollin e shkollës ishin te vendosura edhe punime  te tjera si ne hamer, skicime etj. te cilat ishin mjafte te pëlqyera nga audienca.

Programi u mbyll me dy kuize, te cilat u realizuan duke përfshire  audiencën, si nga radhët e nxënësve po ashtu edhe profesorët.

Nxënësit e Medresesë në vazhdimësi  paraqesin  njohuritë e tyre në forma praktike dhe në mënyrë kreative.

Ndaje: