Medreseja Alaudin

Projekti DOCTOR TIME i nxënësve të medresesë në radhën e pesë grupeve fituese

Lajme dhe aktivitete-Uncategorized

Projekti Up Shift i mundësuar nga Unicef Innovation Lab ishte një shansë e re për ne nxënësit e Medresesë Alauddin. Vendosëm të aplikojmë me një temë që prekë rininë :”Mos menaxhimi i mirëfilltë i kohës dhe humbja e tepërt e saj”.

Grupin e formuam të përbërë nga pesë nxënës: Florent Restelica, Salih Kqiku, Blerim Haxhijaj, Medina Veliu dhe Semra Dërmaku. Thirrja se jemi në dhjetëshen e pranuar, na gëzoi. Tani na priste një detyrë e re: të intervistojmë nxënës, prindër dhe udhëheqës të shkollave të Prishtinës.

Kjo eksperiencë na ndihmoi shumë. Tre ditorëshi dhe puna e palodhëshme po na priste. Me 05.02.2016 u vendosëm në hotel dhe punëtoria me mentorin tonë, po na priste. Kishim fat të kishim një mentor të tillë si Arbnor Hasani. Në ditën e parë filluam të gjejmë shkaqet dhe pasojat e problemit. E pastaj në ditët në vijim, në një atmosferë pune dhe argëtimi, u përcaktuam në njërin prej shkaqeve kryesore “Mos menaxhimi i mirëfilltë i kohës dhe përdorimi pakufizim i rrjeteve sociale. U dakorduam që si zgjidhje të bënim një aplikacion. Me të cilin mendojmë se do të ketë përmirësim në planifkimin e kohës.Për ta bërë më atraktiv e quajtëm Doctor Time.

Gjatë ditë së dytë 06.02.2016 përgatitëm prototipin e këtij aplikacioni.Pasi u pëlqye nga të gjithë, të nesërmen me 07.02.2016 prezantuam projektin tonë para jurisë së: Unicef, Innovation Lab dhe PEN. Juria vendosi dhe kumtoi emrat e grupeve fituese. Secili prej grupeve do të merrte nga 2000€ për të realizuar projektin. Në rradhën e pesë grupeve fituese ishte edhe Doctor Time

. Ishte një përvojë dhe një hap tutje për ne. Tani vazhdojmë të punojmë për projektin. Do të kemi tre muaj mentorim nga mentorja jonë Arbnore Berisha.Projekti po ecë shumë mirë. Programer kemi përzgjedhur Rijad Bivolakun, nxënës i Medresesë Alauddin.

Presim të kemi sukses.

Ndaje: